Alex Teixeira tampas med APOELS William Boaventura.
1 av 2
Alex Teixeira tampas med APOELS William Boaventura. - Foto: Efrem Lukatsky/SCANPIX
Danny, en av Zenits största stjärnor ska slåss för den ryska ligans färger i kvällens drabbning mot Shakhtar Donetsk.
2 av 2
Danny, en av Zenits största stjärnor ska slåss för den ryska ligans färger i kvällens drabbning mot Shakhtar Donetsk. - Foto: Dmitry Lovetsky/SCANPIX

Champions League: Kampen om öst blir kvällens mäktigaste drabbning

Ukrainska Shakhtar tar emot Zenit St Petersburg i onsdagskvällens kanske hetaste möte.


Grupp G

1. Apoel Nicosia, 3-2, 4

2. Zenit, 4-3, 3

3. Porto, 3-4, 3

4. Shakthar Donetsk, 2-3, 1.

Återstående matcher

I kväll: Porto - Apoel, Shakthar - Zenit.               

1/11: Apoel - Porto, Zenit - Shakthtar.

23/11: Shakthar D- Porto, Zenit - Apoel.          

6/12: Porto - Zenit, Apoel - Shakthar.

DONETSK. I ett sovjetiskt "rikemansderby" drabbar "Gruvarbetarna" från Donetsk samman med Zenit från St. Petersburg i kvällens kanske hetaste Champions League-match. Vinnaren i kampen spelar i östeuropas bästa liga, om man ska tro Shakhtars sportchef Sergey Palkin.

- Vem som har den bästa ligan, är den stora frågan mellan Ryssland och Ukraina? Båda lagen är mästare i respektive land och det här kommer att bli en känslosam och spännande match, säger Palkin på presskonferensen inför matchen och fortsätter:

- Jag tror att den här matchen kommer bli mest sedd på teve den här omgången, det finns ett enormt intresse omkring den och den betyder otroligt mycket för båda klubbarna.

Hemmalaget har inlett Champions League svagt och rumänska tränaren Mircea Lucescu har inget anat val än att satsa offensivt.

- Jag behöver inte upprepa hur viktig den här matchen är - Shakthar behöver vinna, självklart spelar vi under stor press.

Shakthar har inte mindre än fem brasilianare i kvällens startelva. Den offensiva trion Luiz Adriano, Jadson och Wilian håller hög klass - och är eftertraktade av storklubbar runt om i Europa.

- Donetsk är ett väldigt skickligt lag, men jag är säker på att mina spelare kommer använda sin klass för att kontrollera matchen och diktera tempot, säger Zenits tränare Luciano Spalletti.

Spalletti, som anlände till Zenit efter fyra år i den italienska huvudstaden där han hade ansvaret över Roma, har gjort det förhållandevis bra på den ryska västkusten med en ligatitel i bagaget. Nu siktar mot större framgångar.

- Med fem brassar i startelvan har Lucescu rätt när han pratar om att de är ett offensivt lag, men vi har en lika offensiv startelva, och det är svårt att sia om vad matchen kommer sluta.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Golfstjärnan opererad – missar major

1 timme sedan

Han är främste svenske poänggöraren

3 timmar sedan
Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

3 timmar sedan
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.