Torsdag 9 Dec
Stockholm

Charkiv: "Vi vet att MFF måste vinna"

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Malmö FF tar emot den ständiga ligatrean från Ukraina.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Metalist Charkiv

Grundad: 1925.

Ligaplacering de senaste fem åren: 3,3,3,3,3.

Tränare: Myron Markevych, har rekordet i antal matcher som tränare i ukrianska ligan - över 500 stycken. Har tidigare tränat det ukrianska landslaget.

Största stjärnor: Ytterbacken Cristian Villagra från Argentina och anfallaren från Brasillien, Taison. Laget har hela sex argentinare och tre brassar i truppen.

Grupp G

1. AZ                2, 5-2, 4

2. Metalist        2, 3-2, 4

3. Austria Wien   2, 3-3, 3

4. Malmö FF       2, 2-6, 0

I kväll 19.00: MFF - Metalist, Wien - AZ Alkmaar.

MALMÖ. Shakhtar Donetsk vinner, Dynamo Kiev utmanar och på tredje plats kommer Metalist Charkiv. Ungefär så har den ukrainska Premier League sett ut de senaste fem åren. I kväll möter Metalist, Malmö FF.

- Malmö FF måste vinna för att ha någon chans att kvalificera sig för slutspelet, det är de som har pressen på sig, säger tränaren Myron Markevych på presskonferensen inför matchen.

I grupp G har Metalist startat med att besegra Austria Wien och spelat lika mot AZ Alkmaar. Efter att ha kvalificerat sig för Europa fem år i sträck har ukrainarna byggt upp en rutin - och MFF har ingen fördel av att spela hemma mot Charkiv - Metalist har bara förlorat en av de senaste nio bortamatcherna i europaspelet.

- Vi vet att de kommer satsa på kontringsspelet. Då gäller det för oss att inte tappa bollen i farliga lägen och tillåta dem att såra oss. Det kommer bli en liknande matchbild som mot Austria Wien.

Men MFF möter ukrainarna i bästa möjliga läge - Markevych saknade i senaste ligamatchen inte mindre än fem tongivande spelare:  Marko Devich, Oleksandr Romanchuk, Andriy Berezovchuk, argentinaren Jonathan Cristaldo och brassen Edmar. Likt många östklubbar har klubben en god ekonomi och plockar sina stjärnor från utlandet.

- Jag gillar snabb fotboll och vi föredrar sydamerikaner för att de är tekniska och kan förändra matchbilden på egen hand.

Det är första gången den före detta ukrainska förbundskaptenen är i skandinavien, MFF:s matcher har han sett på dvd - och han har all respekt för de svenska mästarna.

- Jag har sett några matcher från deras inhemska ligan och deras möten mot Rangers. Jag är mycket imponerade...

- Kvällens match kommer bli tuff för oss.

Matchen startar 19.00 och visas i TV11.

Kommentera
Kopiera länk
Dela