1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix

Charkiv: "Vi vet att MFF måste vinna"

Malmö FF tar emot den ständiga ligatrean från Ukraina.


Metalist Charkiv

Grundad: 1925.

Ligaplacering de senaste fem åren: 3,3,3,3,3.

Tränare: Myron Markevych, har rekordet i antal matcher som tränare i ukrianska ligan - över 500 stycken. Har tidigare tränat det ukrianska landslaget.

Största stjärnor: Ytterbacken Cristian Villagra från Argentina och anfallaren från Brasillien, Taison. Laget har hela sex argentinare och tre brassar i truppen.

Grupp G

1. AZ                2, 5-2, 4

2. Metalist        2, 3-2, 4

3. Austria Wien   2, 3-3, 3

4. Malmö FF       2, 2-6, 0

I kväll 19.00: MFF - Metalist, Wien - AZ Alkmaar.

MALMÖ. Shakhtar Donetsk vinner, Dynamo Kiev utmanar och på tredje plats kommer Metalist Charkiv. Ungefär så har den ukrainska Premier League sett ut de senaste fem åren. I kväll möter Metalist, Malmö FF.

- Malmö FF måste vinna för att ha någon chans att kvalificera sig för slutspelet, det är de som har pressen på sig, säger tränaren Myron Markevych på presskonferensen inför matchen.

I grupp G har Metalist startat med att besegra Austria Wien och spelat lika mot AZ Alkmaar. Efter att ha kvalificerat sig för Europa fem år i sträck har ukrainarna byggt upp en rutin - och MFF har ingen fördel av att spela hemma mot Charkiv - Metalist har bara förlorat en av de senaste nio bortamatcherna i europaspelet.

- Vi vet att de kommer satsa på kontringsspelet. Då gäller det för oss att inte tappa bollen i farliga lägen och tillåta dem att såra oss. Det kommer bli en liknande matchbild som mot Austria Wien.

Men MFF möter ukrainarna i bästa möjliga läge - Markevych saknade i senaste ligamatchen inte mindre än fem tongivande spelare:  Marko Devich, Oleksandr Romanchuk, Andriy Berezovchuk, argentinaren Jonathan Cristaldo och brassen Edmar. Likt många östklubbar har klubben en god ekonomi och plockar sina stjärnor från utlandet.

- Jag gillar snabb fotboll och vi föredrar sydamerikaner för att de är tekniska och kan förändra matchbilden på egen hand.

Det är första gången den före detta ukrainska förbundskaptenen är i skandinavien, MFF:s matcher har han sett på dvd - och han har all respekt för de svenska mästarna.

- Jag har sett några matcher från deras inhemska ligan och deras möten mot Rangers. Jag är mycket imponerade...

- Kvällens match kommer bli tuff för oss.

Matchen startar 19.00 och visas i TV11.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

1 timme sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

1 timme sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

idag 06:30
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?