Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Äntligen skadefria - nu måste Malmö leverera

- 20/10/2011, 11:39 -
1 av 4

Scanpix

2 av 4

Scanpix

3 av 4

Scanpix

4 av 4

Scanpix

Malmö kan ställa upp med den bästa elvan i måstematchen, för första gången på fem matcher. Rikard Norling: "För att vi ska vinna krävs det en toppinsats med 100 procents energinivå".

MALMÖ. Med fem matcher på en vecka såg oktober ut som en mardrömsmånad för Malmö FF. I kväll möter de ukrainska Metalist i Europa League, en match som MFF måste vinna - med de kommer till avspark med en oväntat bra form. 

- Vi har vunnit tre matcher på fem dagar, sånt ger självförtroende, myser tränaren Rikard Norling på presskonferensen inför matchen.

För att fixa det tuffa spelschemat har tränaren tvingats rotera och använda alla 25 spelare i truppen, i dag kan de ställa upp med det absolut bästa laget.

"Vassaste laget vi har mött"

Segerraden är den längsta sen Norling tog över efter Roland Nilsson, en svit som Stockholmaren vill förlänga.

- För att vi ska vinna krävs det en toppinsats med 100 procents energinivå, säger Norling och fortsätter:

- Metalist är kanske det vassaste laget i gruppen sett ur många perspektiv.

Lagkaptenen Daniel Andersson är mycket nöjd över hur förberedelserna har gått till inför matchen.

- Vi har roterat bra med många spelare. Visst känns det att vi spelat matcher, men det är inte så farligt i och med att vi haft så många tillgängliga.

Den tuffa konkurrensen i truppen förpassar anfallaren Agon Mehmeti ut på bänken i kväll. Förlorar MFF i kväll är chansen till slutspel i Europa League mikroskopisk.

Malmö FF - Metalist startar 19.00 och visas i TV11.