Cristiano Ronaldo hade stor show när Real Madrid krossade Malaga.
Cristiano Ronaldo hade stor show när Real Madrid krossade Malaga. - Foto: Manu Fernandez/AP/SCANPIX

Ronaldos magiska halvlek sänkte Malaga

Real Madrid mosade Malaga och knep serieledningen.


Real Madrid serieledare

Real Madrid knep tre poäng borta mot Malaga. Det betyder att de nu är serieledare och att de har puttat bort ärkerivalen Barcelona från första platsen.

Men Barcelona har spelat en match mindre och kommer att lira mot Sevilla senare under lördagskvällen. Vinner de mot andalusierna återtar de serieledningen.

MALAGA. Pang, pang och pang. Cristiano Ronaldos hysteriska målform fortsätter och på lördagskvällen slog den portugisiske jättestjärnan till med ett äkta hattrick när Real Madrid hade lekstuga borta mot Malaga.

Gonzalo Higuaín inledde målskyttet redan efter elva minuter, men det var efter 24 minuters spel som den stora showen skulle börja. Ronaldo behövde bara sätta foten till för att stöta in Angel Di Marias perfekta högerinläg. Cch fyra minuter senare kunde han enkelt lägga in 3-0.

Men det var hans tredje mål som var den snyggaste. Med en makalös klackspark kunde han till slut sätta Angel Di Marias inlägg.

– Vi gjorde en fantastisk match och jag tycker att de första 45 minuterna var den bästa halvleken som vi har gjort den här säsongen, säger Real Madrid-backen Alvarao Arbeloa till Canal Plus.

Ett helt annat lag

Men då, efter 45 minuter och med fyra mål i baken, vaknade hemmalaget till liv. Storsatsande Malaga, som har värvat tungt den här säsongen, pressade tillbaka det mäktiga huvudstadslaget och hade bland annat en ramträff tidigt i den andra halvleken.

Men trots det lyckades de inte få hål på Iker Casillas, som storspelade mellan bortastolparna.

– De gick ut och körde för fullt. De visste att de inte hade någonting att förlora, säger Arbeloa.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!