Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Romaspelarna bittra efter Intermatchen

- 02/03/2009, 15:04 -

De Rossi kritisk till Balotellis straff: "De har inget behov av hjälp".

Roma var på väg att ta en meriterande och viktig seger över Inter på San Siro på söndagkvällen. Vid ställningen 3-1 till gästerna fick Inter en straff, efter att De Rossi och/eller Motta rivit ner Balotelli. Teverepriserna gav inget entydigt svar på vad domare Rizzoli blåste för.

Romas skadade lagkapten Francesco Totti:

– Som vanligt saknar hag ord. Detta är inget nytt. På läktaren syntes det ännu bättre.

Även Matteo Brighi och Marco Motta var kritiska till Inters straff, som de tyckte Inter fick till skänks av domaren. Tydligast i sin kritik var ändå Daniele De Rossi, lagkapten i Tottis frånvaro. Hans inledande nickmål räckte bara till en poäng, eftersom han inte lyckades sätta dit ett avgörande mål när han fick läge i slutminuten.

– Efter att vi vann i Neapel, där en hel stadion var emot oss, var jag glad. Sen fick jag höra att Mexes mål var offside, och då kändes det inte lika bra. Jag är säker på att Interspelarna känner likadant efter den här 3-3-matchen. Poängen är att det händer dem ofta. De har inget behov av hjälp, de har killar som är 18 där den ena är bättre än den andra, en lysande tränare – vad mer behöver de för att vinna? frågar sig Daniele De Rossi.

Mittfältaren, som alltid har spelat i Roma, och vars far är ungdomstränare i klubben, har svårt att dölja sin bitterhet.

– För oss är det här svårt att acceptera: Roma tappade för många poäng i början, jag kan inte vara tyst längre, för det står så mycket på spel. Det är med spel i Champions League som klubben finansierar sin verksamhet... Hade jag sagt att Inter inte vore problemet hade jag inte sagt sanningen: jag tvivlar starkt på att jag kan vinna en scudetto med Roma, säger Daniele De Rossi, enligt La Gazzetta dello Sport.

Skrivet av: