1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix

Gjorde hattrick sist - slår Boateng till i kväll igen?

Milan med Kevin-Prince Boateng i stor form tar i kväll emot Parma.


Atommyran - det största hotet mot Milan

Sebastian Giovinco

Ålder: 24 år.

Egenskaper: Snabb och teknisk.

Position: Offensiv mittfältare.

Årets säsong: Två i skytteligan med fem mål.

Kuriosa: Kallas atommyran eftersom att han är en spelare som rör sig över stora ytor - och bara är 165 centimeter lång.

MILANO. Det mesta kring Milan brukar handla om Zlatan Ibrahimovic. Men i förhandsnacket kring kvällens match är Kevin-Prince Boateng det hetaste namnet - för ghananen gjorde i söndags det snabbaste hattricket på tio år i Serie A. Med tre mål på fjorton minuter vände han på sitt inhopp 0-3 underläget mot Lecce och la grunden till 4-3 segern för Milan.

- Med den segern visade vi hur bra vi kan vara. Vändningen höjer vårt självförtroende - men vi får akta oss för att hamna sådana situationer igen, det tar på krafterna, säger Milans tränare Massimiliano Allegri till italiensk press.

I kväll tar Milan mot Parma på hemmaplan. De regerande mästarna har inlett serien knackigt men har nu med ett par segrar påbörjat klättringen till toppen.

- Parma kommer få oss att lida. De har både löpstyrka och teknik - men vi måste fortsätta att vinna om vi ska ha en chans på ligatitlen.

Om Boateng är det stora utropstecknet i Milan är tvåan i skytteligan, Sebastian Giovinco ett ännu större för Parma. Den offensiva mittfältaren måste hemmalaget ha koll på - annars kan mötet bli riktigt obehagligt.

- Han är en spelare som gör skillnaden mellan lag. I kväll måste vi ha honom under ständig bevakning.

Milan - Parma startar 20.40 och visas i TV11.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!