Alessandro Nesta satte Milans 2-1-mål. - Foto: Andrew Medichini/AP/SCANPIX
Svensken har gjort fyra mål på sex matcher.
Svensken har gjort fyra mål på sex matcher. - Foto: Andrew Medichini/AP/SCANPIX
"Ibra" avgjorde mötet med sitt andra mål.
"Ibra" avgjorde mötet med sitt andra mål. - Foto: Andrew Medichini/AP/SCANPIX

Zlatan nickade Milan till serieledning

Milans fiaskoinledning är ett minne blott.

Tappar serieledningen?

Juventus var serieledare inför den nionde omgången - en första plats som de alltså har tappat till Milan.

Men Juventus har lirat en match mindre än Zlatan "Rossoneri", och vinner de över Inter i kväll så återtar de serieledningen.

ROM. Zlatan Ibrahimovic har hittat rätt igen. I onsdags gjorde han sitt första ligamål sedan premiären. I dag ordnade "Ibra" bortasegern för Milan - med två nickmål i toppmatchen mot Roma.

Det dröjde inte särskilt länge innan svensken, som nu har gjort fyra mål på sex matcher, mötte Alberto Aqulianis perfekta lyftning med pannan och satte 1-0 till de vitklädda gästerna. Kvitteringen skulle dock komma minuterna senare, när den förre Inter-backen Nicolas Burdisso pressade in 1-1 med pannan från nära håll.

Men Alessandro Nesta såg ändå till att bortalaget fick lämna första halvlek med ledningen. Och i den 78:e minuten fick den svenske landslagskaptenen dessutom sätta sin andra balja när han snyggt avslutade Milans briljanta anfall med ytterligare ett nickmål.

Serieledare

Men matchen var inte slut och det blev väldigt nervöst när Bojan Krkic reducerade med bara minuterna kvar att lira. Men trots nerverna höll Milan undan och klättrar därmed upp till första platsen.