1 av 8
- Foto: Scanpix
2 av 8
- Foto: Scanpix
3 av 8
- Foto: Scanpix
4 av 8
- Foto: Scanpix
5 av 8
- Foto: Scanpix
6 av 8
- Foto: Scanpix
7 av 8
- Foto: Scanpix
8 av 8
- Foto: Scanpix

Ligakollen: La Liga

Med tio matcher spelade tar Nyheter24 tempen på den största ligorna i Europa.


Tabellen

Toppen

1. Real Madrid   10, 32-6, 25

2. Barcelona     10, 32-4, 24

3. Levante       10, 17-7, 23

4. Valencia      10, 15-9, 21

 

Botten

16. Sociedad      10, 9-14, 8

17. Gijon         10, 8-14, 8

18. Rac Santander 10, 7-15, 8

19. Getafe        10, 9-15, 7

20. Granada        9, 2-11, 5

 

Skytteligan

1. Lionel Messi, Barcelona, 13

2. Cristiano Ronaldo, Real Madrid, 10

2. Gonzalo Higuain, Real Madrid, 10

3. Radamel Falcao, A. Madrid, 6

MADRID. Säsongen startade med en smäll. Eller kanske ska man skriva med ett nyp? För det utgjorde José Mourinhos påhopp på Tito Vilanova, assisterande tränaren i Barcelona. "Ögon-nypet" i samband med efterspelet i den spanska cupen gjorde att "The Special One" fick följa två matcher från läktaren - men det har gått bra ändå - efter tio matcher leder Real Madrid La Liga. Men Barcelona skuggar så klart och El Clásico har aldrig varit så avgörande.

LA LIGA - UTROPSTECKENA SÅHÄR LÅNGT

Antiklimax: Hela sommaren var den största snackisen var Alexis Sanchez skulle hamna. Det blev till slut Barcelona med den offensiva trianglen David Villa, Lionel Messi och Sanchez såg det riktigt spännande ut. Men Sanchez blev skadad direkt. För Pep Guardiola måste det ha känts... skönt: En spelare mindre att välja på för tränaren som offensivt har ett av världens bästa lag någonsin. 

Miss: Valencia hade Barcelona i gungning på Mestalla och vid ställningen 2-1 bjöds Roberto Soldado på ett öppet mål... men han missade och till slut kunde Barcelona efter en vansinnig slutspurt kvittera i en av säsongens bästa matcher.

Väntade: Real Madrid och Barcelona i topp två.

Oväntade: Levante på en tredjeplats, den lilla klubben där hela truppen drar in totalt åtta miljoner euro, jämför det med Cristiano Ronaldo som drar in elva miljoner - ensam. 

Skyttekung: Lionel Messi, 13 mål på tio matcher. Argentinaren kommer slå alla tiders målrekord om han stannar karriären ut i Barcelona.

Comeback:  Gonzalo Higuain har varit skadad, petad och allmänt trött på fotboll. Men till den här säsongen har han rest sig likt fågeln Fenix och gjort imponerande 10 mål.

Dominant: Men säga vad man vill om Cristiano Ronaldo, han gör vad han ska - och lite till - alltid.

Värvningspolicy: Valencia stod för ett par säsonger på branten till konkurrs. Därefter började man sälja dyrt och köpa billigt - och ändå har Valencia fortsatt att konkurrera i toppen. Sin vana trogen släppte man Juan Mata till Chelsea och plockade in supertalangen Sergio Canales från Real Madrid. 

Möten: Barcelona - Real Madrid, Real Madrid - Barcelona, de enda matcherna ni måste se i årets upplaga av La Liga.

Måltorka: Lionel Messi gjorde inte mål på tre matcher, 270 minuter...

Svar på tal: ...men sen gjorde han tre på 30 minuter.

Storsatsning: Juan Baptista, Ruud Van Nistelrooy, Jeremy Toulalan... Listan på inplockade stjärnor till Malaga kan göras lång. Resultatet? Njae, en sjätteplats får bedömas som helt okej.

Fråga: Kommer Granada göra mer än tio mål? Såhär långt har det blivit ynka två stycken.

Fråga 2: Hur undviker man att ligan inte bara blir ett lsag mellan Real Madrid och Barcelona? De små klubbarna vill förändra TV-avtalet - det större vill... det inte. Såklart.

Svensk:  Kennedy Bakircioglü får speltid och gör det helt okej i Racing Santander. Men klubben har startat säsongen helt uselt. Klubben slåss i botten och kanske saknar man förra årets svenska utropstecken - Markus Rosenberg som inför säsongen återvände till Werder Bremen.

Brasse: Han lämnade inte Santos under sommaren - nu tror alla att Neymar kommer till Spanien i vinter. Låt oss be en stilla bön för att han gör det. Inte för att Madrid eller Barcelona behöver honom - utan för att vi ska slippa snacket.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!