Zlatan Ibrahimovic kan komma att bli författare efter fotbollskarriären.
1 av 3
Zlatan Ibrahimovic kan komma att bli författare efter fotbollskarriären. - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX
"Ibras" självbiografi släpps den 15 november.
2 av 3
"Ibras" självbiografi släpps den 15 november. - Foto: Antonio Calanni/AP/SCANPIX
"Den är väldigt modig", säger Bonniers mediekontakt om Zlatans bok.
3 av 3
"Den är väldigt modig", säger Bonniers mediekontakt om Zlatans bok. - Foto: Sergei Grits/AP/SCANPIX

Bonnier vill ha mer - kan värva Zlatan efter karriären

Zlatan Ibrahimovic blir författare efter fotbollskarriären?


Ett utdrag ur boken:

Zlatan Ibrahimovics bok handlar om handlar om uppväxten i Rosengård och hans fotbollskarriär. Här nedan berättar svenske stjärnan bland annat om en mindre lyckad händelse från sin barndom:

"Varför kom hon inte? Tyckte hon inte om mig längre? Det gick en minut, två, tre, tio minuter, och till slut pallade jag inte längre. Det var värsta förnedringen. Hon har säkert blåst mig, tänkte jag."

Zlatan Ibrahimovics bok "Jag är Zlatan Ibrahimovic" kan bli en av Bonniers största försäljningssuccéer genom tiderna. Nu vill bokförlaget ha mer - och kan komma att tänka sig att värva "Ibra" efter att stjärnan lagt av med fotbollen, uppger internetsajten Matvarupriser.se.

- Zlatan som ny författare, det är mycket möjligt att han han kan bli. Han är varmt välkommen att bli en författare hos oss, säger Bonniers mediekontakt Anna Karin Korpi.

Självbiografin, som släpps den 15 november, kommer att handla om den svenske landslagskaptenens uppväxt i den tuffa sidan av Malmö, bråken i Ajax och tiden i Italien och Barcelona. Och det är väl föga oväntat att Bonniers vill knyta till sig en världsstjärna, som dessutom är på väg att slå svenskt rekord i hajp kring en självbiografi.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Barcelonas kollaps – utslaget efter röda kort

Superdrama i Dortmund – vidare till semifinal

Vändning åt ena hållet, snabbt svar från det andra. Efter sex mål, och en match som svajade lika mycket som supportrarnas stora flaggor, är Dortmund åter i CL-semifinal efter 4–2, totalt 5–4, mot Atlético Madrid.

Två raka förluster: "Gäller att nollställa"

Efter två raka förluster gäller det att nollställa inför avgörandet, konstaterar Skellefteås lagkapten Jonathan Pudas. Och kanske undvika utvisningsbåset lite mer? Ja, det är ju en jättenyckel så klart, säger han.

Ny Frölundaseger – utjämnat i semifinalen

1 timme sedan
Skellefteå hade två matchbollar. Men Frölunda har räddat båda. Efter 3–1 i den sjätte semifinalen är det utjämnat i matchserien. Nu avgörs allt i Skellefteå på torsdag. Det går i rätt riktning hela tiden, säger Max Friberg till TV4 Play.

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

3 timmar sedan
Oscar Engsund har mottagit hot och hat efter övergången från Oskarshamn till HV71, berättar 30-åringen i en intervju med Barometern.

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

idag 19:46
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.