Spanjoren slog till med ett riktigt klassmål.
1 av 3
Spanjoren slog till med ett riktigt klassmål. - Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/SCANPIX
David Silva satte 2-1 i början av den andra halvleken.
2 av 3
David Silva satte 2-1 i början av den andra halvleken. - Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/SCANPIX
QPR kämpade och gjorde det bra - men orkade inte hålla Manchester City borta.
3 av 3
QPR kämpade och gjorde det bra - men orkade inte hålla Manchester City borta. - Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/SCANPIX

Stolpträffarna sänkte QPR - City vann

Manchester City fortsätter att vinna i Premier League.


LONDON. Queen Parks Rangers hade mycket väl kunnat vinna med minst 2-0. I stället åkte de på en blytung hemmaförlust mot serieledaren Manchester City. Ett City som därmed behåller serieledningen med fem poäng ned till lokalrivalen Manchester United.

Sätter man inte sina målchanser mot storlagen, så kommer man att bli straffad. Det bevisade nykomlingen QPR, som hade två ramträffar mot Roberto Mancinis City. Och gästerna var inte sena med att straffa London-lagets brist på skärpa, genom att vinna med 3-2.

Det började dock alldeles lysande för hemmalaget. Jay Bothroyd satte 1-0 efter 28 minuters spel och laget hade flera gyllene lägen att dryga ut. Men då klev Edin Dzeko fram, bröt in från vänsterkanten och kvitterade med ett distinkt och lågt skott minuterna innan pausvilan. Anfallarens tionde mål på nio matcher.

QPR krigade bra

Sergio Agüero var nära att sätta 2-1 bara momenten senare, men stoppades av stolpen. David Silva fixade dock ändå ledningen när han sju minuter in i den andra halvleken drog med sig bollen i straffområdet och avslutade med ett iskallt skott.

Men QPR krigade sig tillbaka in i matchen och kvitterade med drygt 20 minuter kvar att lira genom Heidar Helguson. Yaya Touré fick dock det sista ordet och han fixade segern med sitt 3-2-mål i den 74:e matchminuten.

QPR
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

1 timme sedan

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

3 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.