Christopher Kviborg har tröttnat på alla artiklar som härstammar ur boken "Jag är Zlatan Ibrahimovic".
Christopher Kviborg har tröttnat på alla artiklar som härstammar ur boken "Jag är Zlatan Ibrahimovic". - Foto: Oskar Norrman

Kviborg: "Mediehysterin kring boken är fullständigt galen"

KRÖNIKA. Christopher Kviborg går till hård attack mot svensk kvällspress och hanteringen av Zlatans självbiografi.


Kviborg:

Här hittar ni en kort summering av allt det Christopher Kviborg kommer att skriva kring. Ingen går säker, sågningar kommer att levereras, men även några enstaka hyllningar när det passar.

Här finner ni Christopher Kviborg på twitter.

Boken. Den alla snackar om. Vilken bok? Zlatans givetvis.

Sällan har vi bombarderats av svensk media om innehållet i en bok som nu. Sveriges största stjärna, alla kategorier, har som bekant släppt en bok – det har bara gått att undvika om man är både döv och blind.

Känslan är att samtliga stycken i boken är fog för minst en artikel i varje tidning. Vi fullkomligt överöses med nyhetsstoff om Zlatans bok. Som det är nu behöver man ju inte köpa boken, det är bara klicka sig in på en av kvällstidningarnas hemsidor så får man allt innehåll. Bra så.

Sen vilka kvällstidningar som går hand i hand med bokförlagen och i förlängningen Zlatan själv behöver man inte vara utbildad kärnfysiker till för att lista ut.

Är det intressant då? Ja, boken är intressant, artiklarna om bokens innehåll mindre intressant eller åtminstone mindre relevant. Men Zlatan säljer uppenbarligen och folk tycks vilja läsa om spelarens älgjakter och andra busiga upptåg.

Själv intresserar jag mig för fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic, vad han sedan gör privat är inget för tidningarna att rapportera om. Kan jag tycka.

Men alla vet att svensk och övriga världslig kvällspress inte resonerar enligt ovanstående stycke. Jag gillar Zlatan och kommer alltid att göra det men just nu går det inflation på hans namn. Det är snudd på att jag vägrar läsa eller klicka på något som har namnet ”Zlatan” i rubriken – det har blivit som ett illalåtande självspelande piano att rapportera om denna man.

Värst för min egen del var det givetvis när svensken spelade för FC Barcelona, inte direkt klubben i mitt hjärta. Som inbiten Real Madrid-supporter fick man se ett HELT land bli Barcelona-supportrar över en natt. Jag tyckte på riktigt synd om mina vänner, av det godare slaget, som faktiskt genuint hållit Barca varmt om hjärtat sedan barnsben. Nu fick man ett gäng miljoner medgångare och en svensk journalistkår som runkade i takt åt allt FC Barcelona förehade sig.

Då var Pep Guardiola ett geni som värvade Zlatan. Nu är samme man ”filosofen”, som inte kan hantera konflikterna. Det svänger fort i denna värld, men allra fortast svänger den svenska kappan när vinden vänder.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skellefteå klart för semifinal

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

3 timmar sedan
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.