Måndag 21 Jun
Stockholm

Kan Chelsea bryta Dalglish makalösa svit?

Luis Suarez gjorde hela fyra baljor senast det begav sig med landslaget. Kan han hitta rätt mot Chelsea?
1 av 4
Luis Suarez gjorde hela fyra baljor senast det begav sig med landslaget. Kan han hitta rätt mot Chelsea?. Foto: Matilde Campodonico/AP/SCANPIX
En svit signerad av Liverpools Kenny Dalglish. Han har aldrig, som tränare för sitt Liverpool, förlorat mot Chelsea. På elva försök har han fört "Pool" till åtta vinster och tre oavgjorda.
2 av 4
En svit signerad av Liverpools Kenny Dalglish. Han har aldrig, som tränare för sitt Liverpool, förlorat mot Chelsea. På elva försök har han fört "Pool" till åtta vinster och tre oavgjorda. Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX
Kan Torres få målskyttet att lossna när gamla klubben kommer på besök?
3 av 4
Kan Torres få målskyttet att lossna när gamla klubben kommer på besök?. Foto: Sang Tan/AP/SCANPIX
Chelseas portugisiske tränare André Villas Boas är mannen som ska försöka bryta sviten.
4 av 4
Chelseas portugisiske tränare André Villas Boas är mannen som ska försöka bryta sviten. Foto: Bogdan Maran/AP/SCANPIX

Liverpool har - under ledning av Kenny Dalglish - aldrig förlorat en match mot Chelsea. En svit som den unge André Villas Boas nu ska göra allt för att bryta.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Tidigare resultat

2011: Chelsea-Liverpool 0-1

2010: Liverpool-Chelsea 2-0

2010: Liverpool-Chelsea 0-2

2009: Chelsea-Liverpool 2-0

2009: Liverpool-Chelsea 2-0

2008: Chelsea-Liverpool 0-1

Söndagens match sparkas igång klockan 17.00 och kan avnjutas i Viasat Fotboll.

LONDON. Söndagens Premier League bjuder på ett ”toppmöte” mellan två lag som halkat efter i tabelltoppen. Ett revanschtörstande Chelsea anfört av portugisiske André Villas Boas tar sig an det rödklädda storlaget från Merseyside.

Hemmalaget har revansch att utkräva från förra säsongen, då man förlorade båda mötena mot Liverpool. Men André Villas Boas har det inte helt lätt: han är i fullt sjå med att förvandla defensivt starka Chelsea till ett offensivt, fartfyllt och anfallsinriktat lag. Något som hitintills kostat mer än det smakat: ”The Blues” har redan – efter elva ligamatcher – släppt in 15 mål.

Problem med målskyttet

Men kanske är Liverpool ett passande motstånd för Chelsea: Kenny Dalglish manskap har nämligen enorma svårigheter med målskyttet, vilket det blygsamma målsnittet på 1,3 gjorda mål per match tydligt visar.

– Det är det enda jag är besviken över. Att vi inte gjort så många mål som vårt spel har gjort oss förtjänta av, säger tränaren till Liverpools hemsida.

Han kan dock glädjas åt att lagets stora stjärna, Luis Suarez, ser ut att ha prickat formen lagom till söndagens tungviktsmöte. Uruguayanen gjorde nämligen fyra mål i den senaste landskampen mot Chile.

– Det är givetvis inget som skadar honom, säger Dalglish.

Torres – ogillad i båda lägren?

Men matchens huvudrollsinnehavare på förhand stavas inte Luis Suarez, utan Fernando Torres. Spanjoren som lämnade Liverpool för Chelsea i vad som blev Englands genom tidernas dyraste spelarköp. En infekterad historia som rört upp känslor hos båda lagens fans. Liverpool: för att han svek laget när de behövde honom som mest, och Chelsea: för att helt enkelt inte presterar. Övergången ägde rum den 31 januari. ”El Niño” har fortfarande gjort fler mål för Liverpool än vad han gjort för Chelsea under 2011. Trots det ser tränaren André Villas Boas ljusglimtar i spanjorens insatser.

– Torres är inte bara här för att göra mål, han är här för att skapa chanser åt andra och hjälpa laget. Jag är nöjd med honom, säger portugisen till klubbens hemsida.

Han fortsätter:

– Det handlar inte om siffror, utan hur du får ditt lag att prestera runtomkring dig.

Frågan är dock om inte ”AVB” behöver minst ett mål från sin anfallare om laget ska kunna få den efterlängtade revanschen. I det andra tekniska området står nämligen Liverpool-ikonen Kenny Dalglish – tränaren som aldrig förlorar mot Chelsea.

Kommentera
Kopiera länk
Dela