Drömmålet som gav Liverpool ledningen.
1 av 4
Drömmålet som gav Liverpool ledningen. - Foto: Henry Browne/Action Images/BILDBYRÅN
Daniel Sturridge firar efter kvitteringen till 1-1.
2 av 4
Daniel Sturridge firar efter kvitteringen till 1-1. - Foto: Henry Browne/Action Images/BILDBYRÅN
Glen Johnsons blev stor matchhjälte med sitt sena segermål.
3 av 4
Glen Johnsons blev stor matchhjälte med sitt sena segermål. - Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/SCANPIX
Fernando Torres var bänkad när hans gamla klubb kom på besök. Han byttes in i den 84:e minuten.
4 av 4
Fernando Torres var bänkad när hans gamla klubb kom på besök. Han byttes in i den 84:e minuten. - Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/SCANPIX

Avslaget stormöte - då klev högerbacken fram och frälste

Lagen såg ut att vara nöjda med ett oavgjort resultat, men Liverpools högerback Glen Johnson ville annat.


Matchfakta

Målskyttar: 0-1 Maxi Rodriguez (34:e), 1-1 Daniel Sturridge (55:e), 1-2 Glen Johnson (87:e)

Gula kort: Lucas (Liverpool), David Luiz (Chelsea), Ramires (Chelsea), Dirk Kuyt (Liverpool), Branislav Ivanovic (Chelsea)

Domare: Lee Probert

Arena: Stamford Bridge (London)

LONDON. Liverpool hade en av sina sämre säsonger under fjolårets Premier League. Trots det hade man inga som helst problem med att knäppa Chelsea på näsan - två gånger om. Tändvätska var sannerligen inte en ingrediens som saknades när "The Blues" jagade revansch. Kvalité var dock en...

Engelsk fotbolls dyraste värvning genom tiderna, även känd som Fernando Torres, var bänkad när hans gamla klubb var på besök. Kanske hade han behövts från start: ersättaren Didier Drogba var nära att öppna målskyttet i den 22:a matchminuten, men gjorde i övrigt inte mycket väsen av sig.

Klapp-klapp-spel gav Liverpool drömstart

Det var det rödklädda Merseyside-laget som inledde bäst och i den 34:e minuten kom utdelningen. John Obi Mikel sjabblade med bollen utanför eget straffområde vilket upptäcktes av Craig Bellamy som roffade åt sig bollen. Walesaren iscensatte sedan ett mycket vackert anfall där han först väggspelade med Luis Suarez, innan han rullade ut bollen till Maxi Rodriguez som enkelt kunde styra in ledningsmålet.

Kenny Dalglish manskap fortsatte att ösa på efter pausvilan och styrde och ställde bäst de ville mot ett blekt Chelsea. Därför var Daniel Sturrdiges kvittering en ologisk sådan. I den 55:e minuten drev Florent Malouda fram längs vänsterkanten och avlossade ett felriktat skott - som landade mitt på Sturridges högerdoja och 1-1 var ett faktum.

Högerbacken frälste Liverpool

Chelsea tändes rejält av kvitteringen men när utdelningen uteblev sjönk matchtempot ordentligt och båda lagen såg ut att vara nöjda med delad pott. Då - från ingenstans - klev högerbacken Glen Johnson fram och sänkte sin förra klubb. Med bara minuter kvar av matchen grundlurade han Ashley Cole innan han hur säkert som helst rullade in det matchavgörande 1-2-målet.

Liverpool går därmed upp på samma poäng som Chelsea och närmar sig tabelltoppen med stormsteg. Dessutom förlängdes Kenny Dalglish svit: han har - som Liverpooltränare - aldrig förlorat en match mot just Chelsea. Skottens facit mot "The Blues" är nu nio segrar och tre oavgjorda.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

1 timme sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

1 timme sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

3 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

3 timmar sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.