Söndag 5 Dec
Stockholm

Fängelse för Lazios president

Lazios Claudio Lotito dömdes på tisdagen till två års fängese för insiderbrott.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Serie A och fotbollspampar är ingen bra kombination. Juventus förre storskurk Luciano Moggi har nu fått sällskap på svarta listan av Lazios president Claudio Lotito.

Det var 2005 som Lotito gjorde sig skyldig till insiderbrott då han för egen vinning bad byggnadsmagnaten Roberto Mezzaroma köpa 14,6 procent av aktierna i Lazio. Åklagare i Milano menar att Lotito inte avslöjade att det var han som låg bakom det hela eftersom han i så fall hade varit tvungen att lägga ett bud på alla aktier i bolaget.

Domstolen dömde Lotito till två års fängelse och 65 000 euro i böter. Mezzaroma fick nästintill detsamma – 20 månader i finkan och 55 000 euro i skadestånd. Italiensk lag gör att fängelsestraffet inte påbörjas förrän en överklagan är avklarad, men juridiska experter i Italien tror inte att männen kommer behöva sitta av sina straff bakom lås och bom på grund av en tidigare benådning av regeringen.

– Vi är chockade och säkra på att domstolen kommer inse deras oskuld, säger de båda männens advokater enligt The Independent.

Claudio Lotito tog över Lazio 2004 och räddade klubben från att gå i konkurs.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela