Chelsea är utslaget ur Carling Cup.
Chelsea är utslaget ur Carling Cup. - Foto: Bogdan Maran/AP/SCANPIX
Liverpool vann med 2-0 och går därmed vidare till semifinal.
Liverpool vann med 2-0 och går därmed vidare till semifinal. - Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/SCANPIX

Chelseas nya bottennapp - ute ur cupen

André Villas-Boas är redan hårt ansatt. Han lär inte få det lättare efter Chelseas sorti ur Carling Cup.

LONDON. Fyra förluster på 13 matcher i Premier League - det är André Villas-Boas facit under hans första säsong med Chelsea. Fansen är missnöjda med den unge portugisen och det har spekulerats om att han kan få sparken redan efter säsongen.

Hans aktier lär inte ha stärkts efter tisdagens förlust mot rivalen Liverpool, som innebär att "The Blues" nu är utslaget ur Carling Cup.

Carroll brände straff

Chelsea var illa ute redan i den 20:e minuten efter att mittbacken Alex, olyckligt, tagit bollen med handen i eget straffområde. Domaren pekade på straffpunkten och Andy Carroll stegade fram för att förvalta chansen, men Ross Turnbull - som vikarierade för Petr Cech - svarade för en svettig räddning.

Det dröjde i stället till den andra halvleken innan drabbningens första mål kom. Walesaren Craig Bellamy lurade hela Chelseas backlinje innan han serverade Maxi Rodriguez med en precis passning som argentinaren inte gärna kunde missa.

Liverpool till semifinal

Hemmalaget bestämde sig sedan för att sätta spiken i kistan direkt. Fem minuter efter ledningsmålet rasslade det till igen - denna gång genom 21-åringen Martin Kelly, som definitivt avgjorde matchen och tog Liverpool till semifinal.