Rasmus Elm och hans AZ Alkmaar gjorde ingen vidare match.
1 av 3
Rasmus Elm och hans AZ Alkmaar gjorde ingen vidare match. - Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX
Pontus Jansson var närmast att spräcka målnollan, men nicken tätt utanför.
2 av 3
Pontus Jansson var närmast att spräcka målnollan, men nicken tätt utanför. - Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX
Malmö FF gjorde sin bästa match i gruppspelet. Men målen uteblev och därmed är chansen till avancemang borta.
3 av 3
Malmö FF gjorde sin bästa match i gruppspelet. Men målen uteblev och därmed är chansen till avancemang borta. - Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX

Trots första poängen - drömmen om avancemang släcktes

Malmö är utslaget ur Europa League efter 0-0 hemma mot AZ Alkmaar.


Malmös matcher

MFF har inte haft det lätt i gruppspelet. Noll vinster på fem försök visar tydligt att ett avancemang aldrig var speciellt nära.

30 nov: Malmö FF-AZ Alkmaar 0-0

3 nov: Metalist Kharkiv-Malmö FF 3-1

20 okt: Malmö FF-Metalist Kharkiv 1-4

29 sep: Malmö FF-Austria Wien 1-2

15 sep: AZ Alkmaar-Malmö FF 4-1

MALMÖ. MFF hade inte spelat match på 26 dagar, men när den holländska storklubben AZ Alkmaar kom på besök var det allt annat än ett ringrostigt hemmalag som visade upp sig. Med hypersnabbe Daniel Larsson och spelskicklige Mathias Ranégie som anfallspar fick det svartklädda bortalaget bekänna färg flera gånger om.

Närmast att hitta nätet bakom Esteban Alvarado var dock mittbacken Pontus Jansson. I den 30:e matchminuten kom han upp perfekt i luftrummet på Ricardinhos frisparksinlägg, men nicken tätt utanför den högra stolproten.

Svensken anonym

Annars handlade det mesta om Rasmus Elm som var tillbaka på svensk mark. Mittfältaren är ett hett villebråd för flera europeiska storklubbar; bland annat ryktas det om att självaste Manchester United har fått upp ögonen för 23-årigen. Men kanske borde han hoppas på att Premier League-klubben lämnade scouterna hemma: Elm, liksom hela AZ Alkmaar, kom inte alls upp i sin fulla kapacitet och var stundtals utspelat av MFF.

Första poängen - men MFF utslaget

Men det ville sig aldrig för något av lagen och matchen förblev mållös. Malmö gjorde visserligen sin bästa match hitintills i gruppspelet och tog den första poängen, men den fina insatsen lämnar efter sig en bitter eftersmak. Det oavgjorda resultatet innebär nämligen att man definitivt är borta från allt vad slutspel heter. En poäng var allt AZ behövde för att göra avståndet ner till MFF ointagligt.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

2 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

2 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

3 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

3 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

3 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.