Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Chocken: United utslaget av Championship-lag

- 30/11/2011, 23:20 -
Gary Speed hedrades med en tyst minut.
1 av 3

Gary Speed hedrades med en tyst minut.

Jon Super/AP/SCANPIX

Darren Ambrose tystade Old Trafford med en riktig kalasträff från 35 meter.
2 av 3

Darren Ambrose tystade Old Trafford med en riktig kalasträff från 35 meter.

Jon Super/AP/SCANPIX

Federico Macheda dunkar in kvitteringen från straffpunkten, men det spelade ingen roll.
3 av 3

Federico Macheda dunkar in kvitteringen från straffpunkten, men det spelade ingen roll.

Jon Super/AP/SCANPIX

Manchester United fick 120 minuter på sig, men klarade bara av att göra ett mål på Crystal Palace.

MANCHESTER. Sir Alex Ferguson mönstrade en reservbetonad elva när Manchester United tog sig an Crystal Palace i ligacupens sista kvartsfinal. Det straffade sig rejält - United förlorade efter förlängning och är därmed utslaget ut ligacupen.

De få till antalet som hade letat sig till Old Trafford denna onsdagskväll satte kaffet i halsen i direkt. Crystal Palace chocköppnade matchen och kunde mycket väl ha tagit ledningen redan efter 16 minuter. Då revs Wilfred Zaha ner av vänsterbacken Fabio och de gulklädda bortalirarna var säkra på att straffen skulle ges. Men domaren Chris Foy vinkade avvärjande och menade att förseelsen skedde precis utanför straffområdet.

Drömmålet tystade United

Det var först i början av den andra halvleken som hemmalaget gick att känna igen. Då hände det som inte fick hända: mitt från ingenstans kom 0-1 i baken. Darren Ambrose fick bollen i ett till synes ofarligt läge, men mittfältaren klippte till på vinst och förlust och med en riktig kalasträff från 35 meter satte han bollen i krysset.

Men ledningen varade inte särskilt länge. Bara tre minuter senare var det dags för en United-spelare att gå omkull i straffområdet - och då tyckte Chris Foy att det var läge att blåsa. Italienaren Federico Macheda var iskall från elvameterspunkten och tog matchen till förlängning.

Årets skräll i fotbolls-England

Crystal Palace skulle dock inte vika ned sig. Just när alla förväntade sig att United skulle lägga in dödsstöten, rasslade det istället till åt andra hållet. Wilfred Zaha knorrade in en frispark som Glenn Murray nådde högst på. 28-åringen har gjort 132 mål i karriären men frågan är om inte det här var det viktigaste? målet tog nämligen Championship-laget till semifinal.

United pressade för en kvittering med tiden rann iväg för Sir Alex Fergusons mannar, som åkte på säsongens hitintills tyngsta förlust.