Barcelona vann med 5-0. - Foto: MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX
Det är bara en vecka kvar till "El Clasico".
Det är bara en vecka kvar till "El Clasico". - Foto: MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX

Barcelona gav Real svar på tal - krossade Levante

Levante har börjat ligan starkt och ligger högt upp. Men borta mot Barcelona åkte Valencia-laget på storstryk.

BARCELONA. Ett urstarkt Real Madrid lekte med Sporting Gijon och vann med 3-0. Då svarade ärkerivalen Barcelona - med att krossa Levante med 5-0 med bara dagarna kvar till "El Clasico".

Levante hade aldrig gjort mål mot Barcelona inför lördagens match. Efter drabbningen får laget fortsätta att vänta på den första baljan mot Pep Guardiolas mannar. Cesc Fabregas gjorde både 1-0 och 2-0 till hemmalaget, två baljor som innebär att mittfältaren ligger tvåa i den interna skytteligan. Talangen Isaac Cuentas drygade ut till 3-0 och Lionel Messi satte 4-0 tio minuter in i den andra halvleken.

Chilenaren Alexis Sanchez gjorde drabbningens sista mål efter dryga timmen, men målskyttet borde inte ha stannat där. Andres Iniesta gjorde 6-0 precis innan fulltid, men domaren blåste helt felaktigt bort målet för offside.