Tacklingen som renderade i det röda kortet. - Foto: Matt Dunham/AP/SCANPIX
Jay Spearing såg rött när Liverpool förlorade.
Jay Spearing såg rött när Liverpool förlorade. - Foto: Matt Dunham/AP/SCANPIX

Årets första match - då blev Spearing stor syndabock

Jay Spearings röda kort blev matchavgörande när Liverpool åkte på en sällsynt förlust.

Matchfakta

Målskyttar: 1-0 Clint Dempsey (84:e)

Gula kort: Moussa Dembele (Fulham), Clint Dempsey (Fulham), Craig Bellamy (Liverpool)

Röda Kort: Jay Spearing (Liverpool)

Domare: Kevin Friend

Arena: Craven Cottage (London)

LONDON. Liverpools brasilianske mittfältare Lucas ådrog sig en olycklig knäskada i vinstmatchen mot Chelsea och blir borta resten av säsongen. När laget reste till London för bortamatchen mot Fulham hade tränaren Kenny Dalglish ersatt brassen med 22-årige Jay Spearing. Det visade sig vara ett dåligt beslut - Spearing förstörde Liverpools chanser till tre poäng efter en vansinnestackling som renderade i ett rött kort.

Suarez drömmål dömdes bort

Men bortalaget hade det svårt på Craven Cottage även med elva man på planen. Merseyside-laget saknade skärpan i avsluten, och när de väl fick in bollen i mål - sa domaren ifrån. Luis Suarez svarade för ett riktigt drömmål när han chippade bollen över en försvarare, för att sedan konstsparka in bollen på volley. Problemet var bara att linjedomaren vinkade för offside.

Och värre blev det när Jay Spearing - som gjorde sitt första framträdande för säsongen - visades ut efter en dumdristig tackling med dobbarna före.

Dempsey stor matchhjälte för krisande Fulham

För trots att Stweart Downing hade ett skott i stolpen i den 84:e minuten, var det krislaget Fulham som till slut drog det längsta strået. Mittfältaren Clint Dempsey blev stor matchhjälte när han petade in 1-0-målet bara minuter från slutet.

Det här var Liverpools första förlust på nio matcher, den senaste kom när laget förlorade mot Tottenham med 4-0 den 18 augusti. Nu tappar de rödklädda ytterligare mark till konkurrenterna i toppen, hela 14 poäng skiljer upp till serieledande Manchester City.