Här räddar han Chelsea från fiasko

- 06/12/2011, 22:42 -
Här sprintar Ramires ifrån Victor Ruiz.
1 av 3

Här sprintar Ramires ifrån Victor Ruiz.

Matt Dunham/AP/SCANPIX

Didier Droga gjorde två mål när Chelsea säkrade avancemanget.
2 av 3

Didier Droga gjorde två mål när Chelsea säkrade avancemanget.

Matt Dunham/AP/SCANPIX

André Villas-Boas kan pusta ut.
3 av 3

André Villas-Boas kan pusta ut.

Kirsty Wigglesworth/AP/SCANPIX

Chelsea är vidare till sextondelsfinal efter 3-0 hemma mot Valencia.

LONDON. Det var nog många Chelsea-fans världen över som hade bitit sönder sina naglar inför den avgörande drabbningen mot Valencia. Spanjorerna var i rasande form och kunde, i form av en vinst, döda "The Blues" CL-drömmar.

Drogba nätade direkt

Men André Villas-Boas mannar ville annat. Redan i matchens tredje minut smekte Didier Drogba in ledningsmålet, fint framspelat av den förre Valencia-spelaren Juan Mata. Och när brassen Ramires sprang ikapp en passiv Victor Ruiz och rullade in 2-0 efter 24 minuters spel, var saken klar.

Drogba såg sen till att definitivt släcka den gnutta hopp som fanns kvar hos Valencia-spelarna, när han i den 76:e minuten fastställde slutresultatet till 3-0, återigen assisterad av Mata.

Undvek fiasko

Någon som lär jubla extra högt efter avancemanget är den portugisiske tränaren André Villas-Boas. Hans första tid i klubben har präglats av misslyckade resultat, något som fått fansen att börja tvivla på den unge tränaren. En sorti ur Champions League hade inte stärkt hans aktier, men som tur är slipper han nu fundera på det.

Chelsea är vidare till sextondelsfinal, och det som gruppsegrare. Bayer Leverkusen, som ledde inför den sista omgången, fick bara 1-1 borta mot belgiska Genk.