1 av 5
- Foto: Scanpix
2 av 5
- Foto: Scanpix
3 av 5
- Foto: Scanpix
4 av 5
- Foto: Scanpix
5 av 5
- Foto: Scanpix

I kväll håller hela Manchester andan

Både United och City riskerar ett tidigt respass ur Champions League.


Här är ställningarna i grupperna:

Grupp A

1. B Munchen 11-4, 13

2. Napoli 8-6, 8

3. Man City 7-6, 7

4. Villarreal 2-12, 0

Grupp C

1. Benfica 7-4, 9

2. Man United 10-6, 9

3. FC Basel 9-9, 8

4. Otelul Galati 3-10, 0

MANCHESTER/BASEL. Vem kunde tro att både ettan och tvåan i Premier League skulle riskera att missa slutspelet i Champions League? Maktbalansen i Europa är på väg att rubbas - men först ska det spelas om det.

United jagar en poäng i Schweiz

Sir Alex Ferguson har haft förtvivlat svårt att vinna matcher på hemmaplan. Trepoängarna har blivit enpoängare - och det är det United jagar i kväll. Ett oavgjort resultat mot Basel räcker till avancemang - och en vinst kan räcka till gruppseger före redan kvalificerade Benfica.

- Jag har varit här tidigare och det kommer vara en fantastisk atmosfär. Baselfansen kommer göra det tufft för oss, säger United-tränaren till The Sun och fortsätter:

- Det är en annorlunda dag, det är säsongens viktigaste match för oss.

"De röda jävlarna" startar med ett defensivt balanserat lag: Wayne Rooney startar ensam på topp, Nani ger understöd och Ryan Giggs, Ji Sung Park och Phil Jones säkrar bakåt.

Noterbart är att Wayne Rooney efter matchen åker direkt till Uefas förhandling i Nyon, Schweiz för att överklaga sin avstängning - som gör att han kan missa Englands EM-gruppspel.

- Jag tror inte det kommer påverka Rooney alls, hans koncentrationsnivå de senaste matcherna har varit väldigt bra, säger Ferguson.

Allt annat än avancemang till slutspelet vore ett fiasko och United har varit med förr - till skillnad från City.

Störs av en influensa

I dödens grupp har Bayern Munchen kört över allt motstånd - i kväll gästar de City på Etihad Stadium. I lagens senaste möte vann tyskarna med 2-0, enda gången på 23 matcher som de ljusblå misslyckats med att göra mål.

Men Munchen har ingenting att spela för och en influensa gör att stjärnorna Thomas Muller och Mario Gomez är osäkra till spel - influensan förhindrade dessutom Arjen Robben och Toni Kroos att överhuvudtaget resa till England.

City jagas av Napoli som möter slagpåsen Villarreal borta. Citytränaren Roberto Mancini har en stjärnfylld trupp att välja på och kvällens frågetecken är vem som spelar centralanfallare - Edin Dzeko eller problem tillika underbarnet Mario Balotelli.

Matcherna startar 20.45 och visas i Viasat Sport.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Orken tog slut: "Bittert så klart"

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

1 timme sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

2 timmar sedan
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

2 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

2 timmar sedan
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.