Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Blinkningen som skakar Fotbollseuropa

- 08/12/2011, 20:59 -
Här blinkar Dinamo Zagreb Domagoj Vidas mot Lyons Bafetimbi Gomis

Här blinkar Dinamo Zagreb Domagoj Vidas mot Lyons Bafetimbi Gomis

FAKSIMIL

Efter 7-1 vinsten undersöker franska myndigheter gårdagens match mellan Dinamo Zagreb och Lyon. Ajax: "Uefa borde undersöka saken".

ZAGREB. Här är bilden som har skapat stor ramaskri inom fotbollsvärlden. Lyon behövde ta in sju mål på Ajax för att ta sig vidare från Champions League-gruppspelet och på så vis även sno Ajax biljett till åttondelsfinalerna - ett mirakel som inträffade i och med fransmännens förkrossande 7-1-seger mot Dinamo Zagreb samtidigt som holländarna föll med 0-3 på hemmaplan.

Resultatet var naturligtvis mer än uppseendeväckande. Men det som har skapat stor diskussion handlar inte om målkavalkaden i sig, utan Dinamos Domagoj Vidas blinkning mot Lyons Bafetimbi Gomis. En gest som har fått den franska spelbolagsmyndigheten Arjel att undersöka situationen.stanke.

Ajax rasande

Efter att Lyons Gomis gjort fyra mål och det snabbaste hattrick i Champions Leagues historia kommenterade Ajax-tränaren Frank de Boer matchen.

– Om något ovanligt inträffade i Zagreb borde Uefa undersöka saken. Mina kollegor sa att målen gjordes inom loppet av 30 minuter. Det är väldigt konstigt att man gör såna mål på så kort tid. Jag måste se repriserna på det.

"Skitsnack"

Fransmännen förnekar dock misstankarna som riktas mot Lyon. Klubbens sportchef Bernard Lacombe tycker att anklagelserna är pinsamma och att de Boers uttalande är struntprat.

– Jag skiter fullständigt i vad Ajaxs tränare säger, det här är struntprat, säger Lacombe till engelsk press.

Dinamo Zagrebs tränare Krunoslav Jurcic fick sparken direkt efter matchen.