Barcelona vände och vann borta mot Real Madrid.
1 av 5
Barcelona vände och vann borta mot Real Madrid. - Foto: Andres Kudacki/AP/SCANPIX
Cesc Fabregas har precis gjort 3-1 på Iker Casillas.
2 av 5
Cesc Fabregas har precis gjort 3-1 på Iker Casillas. - Foto: Andres Kudacki/AP/SCANPIX
Alexis Sanchez visade vägen med sitt 1-1-mål.
3 av 5
Alexis Sanchez visade vägen med sitt 1-1-mål. - Foto: Daniel Ochoa de Olza/AP/SCANPIX
Xavi sköt och Marcelo styrde in Barcelonas ledningsmål.
4 av 5
Xavi sköt och Marcelo styrde in Barcelonas ledningsmål. - Foto: Daniel Ochoa de Olza/AP/SCANPIX
José Mourinho får fortsätta kriga.
5 av 5
José Mourinho får fortsätta kriga. - Foto: Daniel Ochoa de Olza/AP/SCANPIX

Vändningen som kan ge Barça guldet

Barcelona var riktigt illa ute och fick en rejäl mardrömsöppning borta mot Real Madrid. Men Alexis Sanchez visade vägen och ledde Barça till ytterligare en seger mot ärkerivalen i El Clasico.

Så har det gått förr

Det var mycket som talade för en Real Madrid-seger inför lördagens drabbning. Laget hade vunnit i 15 raka matcher och formen var på topp.

Även Barcelona hade vunnit flera matcher i rad, även om det var många som ifrågasatte deras form. Laget hade tappat några onödiga poäng och hade hamnat efter i ligan. Men det var ändå väldigt mycket annat som talade för en bortaseger - framför allt sett från ett historiskt perspektiv.

Så här hade det nämligen gått i de tio senaste drabbningarna i ligan inför lördagens match.

16/04/11 Real Madrid-Barcelona 1-1

MADRID. Karim Benzema gjorde tidernas snabbaste El Clasico-mål när han öppnade målskyttet redan efter 24 sekunders spel. Men trots det får Real Madrid fortsätta att drömma om en seger mot ärkerivalen Barcelona, som vände och vann med 3-1 i en match där strålljuset lyste på varken Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi.

Det vitklädda hemmalaget kunde knappast ha fått en bättre start på matchen. Men efter Reals tidiga käftsmäll vaknade gästerna till liv. De katalanska jättarna snodde tillbaka taktpinnen och började sakta men säkert gräva sig tillbaka in i matchen. Och i den 30:e minuten kunde en friställd Alexis Sanchez lägga in kvitteringen bakom Iker Casillas.

Självmålet sänkte Real

Barcelona fortsatte att trumma på i den andra halvleken och de kontrollerade bollen helt och hållet när Xavi drog till från distans. Ett skott som Casillas förmodligen hade kunnat rädda om inte den hade tagit på Marcelo och ändrat riktning.

Tio minuter senare drygade nyförvärvet Cesc Fabregas, som även jagades av "Los Blancos", ut ledningen med en nick och såg till att Barça ännu en gång fick lämna Santiago Bernabeu-stadions gräsmatta som vinnare.