Harry Redknapp och hans Tottenham åkte på en numera sällsynt förlust.
Harry Redknapp och hans Tottenham åkte på en numera sällsynt förlust. - Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX
Adebayors reducering från straffpunkten räckte inte.
Adebayors reducering från straffpunkten räckte inte. - Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX
Matthew Etherington blev matchvinnare med sina två mål.
Matthew Etherington blev matchvinnare med sina två mål. - Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX

Tottenhams galna svit bruten

Tottenhams vinstsvit bröts efter två Stoke-mål signerade Matthew Etherington.

Matchfakta

Målskyttar: 1-0 Matthew Etherington (13:e), 2-0 Matthew Etherington (43:e), 2-1 Emmanuel Adebayor (62:a)

Gula kort: Jonathan Woodgate (Stoke), Younes Kaboul (Tottenham), Marc Wilson (Stoke), Scott Parker (Tottenham)

Röda kort: Younes Kaboul (Tottenham, andra gula)

Domare: Chris Foy

Arena: Britannia Stadium (Stoke-On-Trent)

Publiksiffra: 27 529

STOKE-ON-TRENT. Efter sex raka trepoängare trampade Tottenham snett. Borta mot Stoke åkte Harry Redknapp och hans "Spurs" på den första förlusten sedan 1-5-torsken mot Manchester City den 28 augusti.

Etherington tvåmålsskytt

De för dagen lilaklädda Tottenham hamnade i underläge direkt. Efter 11 minuters spel kunde mittfältaren Matthew Etherington trycka in ledningsmålet, fint framspelad av Peter Crouch. Men Tottenham lät sig inte påverkas av det tidiga baklängesmålet och på sedvanlig manér skapade man målchans på målchans. Men när utdelningen uteblev kunde istället Etherington göra sitt andra för dagen och tysta den lilaklädda ligatrean. Minuten från pausvila krutade han in 2-0-målet inför ett kokande Britannia Stadium.

Adebayor tände hoppet ...

Men Tottenham kom tillbaka och när domaren Chris Foy blåste straff i den 62:a minuten stegade Emmanuel Adebayor fram och förvaltade chansen på bästa sätt. Då trodde nog Spurs-lirarna att de hade domaren på rätt sida, men ack så fel de skulle ha.

Domaren släckte det

En massiv Tottenham-anstormning renderade i fullkomlig kalabalik i Stokes straffområde, och Chris Foy kunde ha blåst straff både en och två gånger utan att skämmas - det efter att Stokespelare räddat skott med både armar och händer. Och när Adebayors 2-2-mål felaktigt dömdes bort för offside, tog energin slut. Inte blev det bättre när Younes Kaboul fick syna det gula kortet för andra gången och därmed även det blodröda som påföljd, även det ytterst tveksamt.

Det blev till slut droppen för Tottenham, som aldrig orkade forcera in en kvittering med reducerat manskap. Därmed bröts den galna vinstsviten och avståndet på sju poäng upp till serieledande Manchester City är fortsatt intakt.