1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix

Roma går på knäna - då ska Totti rädda hedern

En hel backlinje på skadelistan - då får Daniele de Rossi spela mittback mot serieledarna: "Vi är inte rädda för Juventus".


Romas kris:

Skadade: Simon Kjaer, Nicolas Burdisso, Marco Cassetti, David Pizarro.

Avstängda: Juan och Bojan Krkic.

Preliminär startelva, 4-3-1-2:

Maarten Stekelenburg -

Alessandro Rosi, Gabriel Heinze, Daniele De Rossi, Rodrigo Taddei -

Miralem Pjanic, Simone Perrotta, Fabio Simplicio -

Francesco Totti -

Marco Borriello, Pablo Osvaldo.

ROM. Det blåser minst sagt kalla vindar runt det vinröda laget från evighetens stad i centrala Italien. Spelet kärvar, mängder av spelare återfinns på skadelistan och tränaren har kritiserats hårt från de egna supporterleden - och nu ska Roma ställas mot en gammal dam som funnit en ny vår.

- Juventus är otroligt starka. Tillsammans med Milan är de favoriter till att vinna hela Serie A, säger Roma-tränaren Luis Enrique inför matchen.

Laget från Turin, som efter många år i kräftgångens tecken, ser äntligen ut som den klassiska maskinen igen. En väljoljad fabriksrobot. En apparat som inte förlorat mot Roma på Stadio Olimpico på hela sju år.

Massor av skador - tillsammans med tre avstängda spelare

Och inget talar för en förändring av den statistiken under måndagskvällen. Med en mängd skador får Daniele de Rossi spela mittback och den offensive mittfältaren Rodrigo Taddei blir ytterback. Dessutom är tre spelare avstängda efter kollapsen mot Fiorentina där Roma skämde ut sig och förlorade med 3-0.

- Men de är obesegrade och det tillsammans med att spela på Olimpico borde göra oss extra taggade för att ta hem alla tre poängen, säger Enrique.

"Måste överträffa oss själva"

Den spanske tränaren har retat gallfeber på fansen genom att peta Francesco Totti. Men i kväll sätter Enrique sin tilltro till "Il Capitano" och placerar Totti som trequartista bakom Pablo Osvaldo och Marco Borriello (alternativt Erik Lamela). En Juventus-seger i kväll innebär att de utökar poänggapet till AC Milan - och att Romatränaren hänger allt lösare.

- Vi måste överträffa oss själva, annars kommer det bli en riktigt tuff match. men hur som helst är vi inte rädda för Juventus, avslutade en pressad spanjor presskonferensen.

Roma - Juventus startar 20.40 och visas i Canal Plus Sport 1.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.