Mario Balotelli missade en kanonchans i den första halvleken. Men han låg även bakom Silvas matchvinnande mål. - Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX
Manchester City återtog serieledningen efter 1-0 hemma mot Arsenal.
Manchester City återtog serieledningen efter 1-0 hemma mot Arsenal. - Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX

Silva matchhjälte i galet toppmöte

Det bjöds på storslagen fotbollsunderhållning när Manchester City slog Arsenal med 1-0.

Matchfakta

Målskyttar: 1-0 David Silva (53:e)

Gula kort: Alex Song (Arsenal), Gareth Barry (Manchester City), Laurent Koscielny (Arsenal), Sergio Agüero (Manchester City), Mikel Arteta (Arsenal)

Domare: Phil Dowd

Arena: Etihad Stadium (Manchester)

Publiksiffra: 47 303

MANCHESTER. Det var onekligen hårt tryck på Manchester City när Arsenal kom på besök. United hade vunnit borta mot Queens Park Rangers vilket gjorde att det var ett rödklätt lag i serieledning. Åtminstone tillfälligt - för United fick inte behålla förstaplatsen särskilt länge, City återtog den efter 1-0 mot Arsenal.

Energifylld match mållös i halvtid

Allt var som uppdukat för en fotbollsfest utöver det vanliga och publiken på Etihad Stadium blev sannerligen inte besvikna. De båda lagen satsade allt framåt och lägena avlöste varandra när spelet böljade fram och tillbaka. Den första halvleken slutade visserligen 0-0 men det saknades definitivt inte chanser: Sergio Agüero var nära flera gånger om och hans anfallskollega Mario Balotelli rånades på 1-0 när Arsenal-keepern Wojciech Szczesny svarade för en makalös parad.

Silva spräckte nollan

Det dröjde istället till den 53:e minuten innan målnollan spräcktes. Mario Balotelli grundlurade Alex Song innan han drog på ett skott som Szczesny styrde rätt ut till Agüero. Argentinaren fick ingen bra träff med pannan, men bollen letade sig fram till David Silva som enkelt kunde styra in bollen i öppet mål.

De som trodde att City skulle slå av på takten och bevaka sin ledning hade helt fel. Matchen fortsatte i samma höga tempo som den började. Arsenal jagade en kvittering men det var "The Blues" som var närmast att hitta rätt på nytt. I den 66:e minuten klippte vänsterbacken Pablo Zabaleta till från 35 meter men stolpen räddade Arsenal den gången.

"Magisk fotbollsmatch"

Kvitteringen var nära att komma två gånger om när Thomas Vermaelen testade bössan, men Joe Hart kunde freda sitt mål och 1-0 stod sig matchen ut.

– Vid normal utdelning får vi en fem-sex mål i den här matchen, så bra var anfallsspelet, säger Viasats Glenn Strömberg, som gillade vad han såg.

– Det här var en magisk fotbollsmatch, ruskigt bra, säger han.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

idag 06:30
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?

Boston missade chans att säkra slutspel

idag 03:52
Boston behövde "bara" ta en poäng i matchen mot Tampa Bay för att som andra lag för säsongen säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.

Varning för tysk öl: "Kan vara starkare"

idag 03:20
Brittiska fans varnas för den öl som kommer att serveras under fotbolls-EM i Tyskland i sommar.

Sundqvist knäskadad – borta resten av säsongen

igår 23:28
St Louis svenske NHL-anfallare Oskar Sundqvist blir borta resten av säsongen efter skadan i matchen mot Vegas under natten till tisdagen. Den 30-årige svensken har dragit av främre korsbandet i höger knä och ska opereras, bekräftar klubben på nhl.com.