Roma avancerar i Serie A efter en fin skalp borta mot Napoli.
1 av 2
Roma avancerar i Serie A efter en fin skalp borta mot Napoli. - Foto: Salvatore Laporta/AP/SCANPIX
Syndabocken blev Napolis målvakt Morgan De Sanctis, som svarade för en rejäl tabbe redan efter tre minuter.
2 av 2
Syndabocken blev Napolis målvakt Morgan De Sanctis, som svarade för en rejäl tabbe redan efter tre minuter. - Foto: Kerstin Joensson/AP/SCANPIX

De Sanctis dundertabbe ger Roma hopp

Roma tog tre livsviktiga - och imponerande - poäng borta mot Napoli.


Matchfakta

Målskyttar: 0-1 Morgan De Sanctis (självmål, 3:e), 0-2 Pablo Osvaldo (60:e), 1-2 Marek Hamsik (82:a), 1-3 Fabio Simplicio (90:e)

Gula kort: Aleandro Rossi (Roma), Francesco Totti (Roma)

Domare: Domenico Celi

Arena: Stadio San Paolo (Neapel)

NEAPEL. Med en fin insats mot Juventus färskt i minnet var Luis Enrique och hans Roma ute efter att sno poäng borta på San Paolo mot erkänt hemmastarka Napoli. Planen lyckades, men de fick god hjälp av Napolis målvakt Morgan De Sanctis.

Dundertabben som tystade fansen

De Sanctis har fått utstå hård kritik under de senaste veckorna efter ett par svajiga insatser. Mot Roma dröjde det bara tre minuter innan målvakten var i fokus igen, då med en ny tabbe på minuskontot. Romas argentinare Erik Lamela kom runt på vänsterkanten och slog in bollen mot mål. Den nådde aldrig fram till någon Roma-spelare men det behövdes heller aldrig. Istället kastade De Sanctis in bollen i eget nät och gav Roma en drömöppning.

Brände flera målchanser

Napoli fick dock rejäl tändvätska av det snöpliga självmålet och hade stundtals ett rejält grepp om Roma. Problemet var inte att skapa målchanser, utan att förvalta dem. Marek Hamsik brände öppet mål från en halvmeters avstånd och Ezequiel Lavezzi dundrade bollen i stolpen. Och när utdelningen uteblev kunde istället Roma, något ologiskt, dubbla sin ledning till 0-2 efter att Pablo Osvaldo stött in Francesco Tottis inlägg.

Avancerar i tabellen

Marek Hamsik fick till slut hål på Marteen Stekelenburg och reducerade till 1-2, men målet kom för sent och istället kunde Fabio Simplicio kontra in 1-3, vilket även blev slutresultatet. Huvudstadslaget avancerade därmed till en sjundeplats i tabellen och tränaren Luis Enrique får än mer andrum.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Orken tog slut: "Bittert så klart"

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

1 timme sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

2 timmar sedan
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

2 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

3 timmar sedan
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.