Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

De Sanctis dundertabbe ger Roma hopp

- 18/12/2011, 22:41 -
Roma avancerar i Serie A efter en fin skalp borta mot Napoli.
1 av 2

Roma avancerar i Serie A efter en fin skalp borta mot Napoli.

Salvatore Laporta/AP/SCANPIX

Syndabocken blev Napolis målvakt Morgan De Sanctis, som svarade för en rejäl tabbe redan efter tre minuter.
2 av 2

Syndabocken blev Napolis målvakt Morgan De Sanctis, som svarade för en rejäl tabbe redan efter tre minuter.

Kerstin Joensson/AP/SCANPIX

Roma tog tre livsviktiga - och imponerande - poäng borta mot Napoli.

NEAPEL. Med en fin insats mot Juventus färskt i minnet var Luis Enrique och hans Roma ute efter att sno poäng borta på San Paolo mot erkänt hemmastarka Napoli. Planen lyckades, men de fick god hjälp av Napolis målvakt Morgan De Sanctis.

Dundertabben som tystade fansen

De Sanctis har fått utstå hård kritik under de senaste veckorna efter ett par svajiga insatser. Mot Roma dröjde det bara tre minuter innan målvakten var i fokus igen, då med en ny tabbe på minuskontot. Romas argentinare Erik Lamela kom runt på vänsterkanten och slog in bollen mot mål. Den nådde aldrig fram till någon Roma-spelare men det behövdes heller aldrig. Istället kastade De Sanctis in bollen i eget nät och gav Roma en drömöppning.

Brände flera målchanser

Napoli fick dock rejäl tändvätska av det snöpliga självmålet och hade stundtals ett rejält grepp om Roma. Problemet var inte att skapa målchanser, utan att förvalta dem. Marek Hamsik brände öppet mål från en halvmeters avstånd och Ezequiel Lavezzi dundrade bollen i stolpen. Och när utdelningen uteblev kunde istället Roma, något ologiskt, dubbla sin ledning till 0-2 efter att Pablo Osvaldo stött in Francesco Tottis inlägg.

Avancerar i tabellen

Marek Hamsik fick till slut hål på Marteen Stekelenburg och reducerade till 1-2, men målet kom för sent och istället kunde Fabio Simplicio kontra in 1-3, vilket även blev slutresultatet. Huvudstadslaget avancerade därmed till en sjundeplats i tabellen och tränaren Luis Enrique får än mer andrum.