Torsdag 24 Jun
Stockholm

Massiv kritik mot Suarez-tröjor: "Verkligen inte okej"

1 av 2
2 av 2

Liverpool visade sitt stöd med den rasistavstängda anfallaren genom att värma upp i tröjor med hans namn på.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Avstängningen:

Det engelska fotbollsförbundet, FA, stängde av Liverpools Luis Suarez i åtta matcher och tvingade honom att betala 430 000 kronor i böter.

Det var efter stormötet mellan Manchester United och Liverpool som Patrice Evra anmälde anfallaren för att ha fällt rasistiska kommentarer mot vänsterbacken vid minst tio tillfällen.

När lagen möttes igen vägrade Suarez skaka hand med Evra. Kenny Dalglish försvarade efter matchen sin spelare, en intevju han senare fick be om ursäkt för.

Organisationerna bakom brevet:

Liverpool Black Leadership Forum, Merseyside TUC, North West United Against Facism, the Society of Black Lawyers och National Black Police Association.

LONDON. I toppmötet mot Manchester United kallade Liverpools Luis Suarez motståndaren Patrice Evra upprepade gånger för neger. I tisdags kom FA:s dom. Anfallaren döms till åtta matchers avstängning och 430 000 kronor för rasistattacken.

I första matchen efter domen visade Liverpool sitt stöd för Suarez: Uppvärmningen inför kampen mot Wigan genomfördes med Suareztröjor. En manifestation som väckte stor uppmärksamhet.

- Jag tycker att tröjorna inte är okej. Jag förstår klubbens gest men i vårt samhälle kan vi inte acceptera rasistiska tillmälen och det känns inte rätt att öppet stötta en spelare som har fällts för det, säger före detta Newcastlespelaren Oliver Bernard som jobbar med en antirasistkampanj till Sky.

- Med tröjorna visar de att det är okej att bete sig såhär och jag förstår det inte.

Blackburns anfallare Jason Roberts twittrade om Liverpools agerande och var "förbryllad".

- Ska United trycka upp Evra T-shirts nu eller? Ärligt talat, vissa frågor är större än fotboll.

Lagkamraten: "Han är inte rasist"

Men Liverpoolstränare Kenny Dalglish försvarade aktionen.

- Jag tycker det är stort av killarna att visa sitt stöd och medlidande med killen. Han förtjänar det och vi kommer alltid stå bakom honom.

- Jag är 100 procent säker på att han inte är rassist. Det är en grymt fin kille som har blivit korsfäst, han förtjänar inte det, fyllde lagets målvakt Jose Reina i.

Liverpool har två på veckor på sig att överklaga och förväntas göra det. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela