Söndag 13 Jun
Stockholm

Räddar Chelsea i slutminuten - med ryggen

Daniel Sturrigdge kvitterade dock efter drygt 20 minuters spel.
1 av 3
Daniel Sturrigdge kvitterade dock efter drygt 20 minuters spel. Foto: BILDBYRÅN
Emmanuel Adebayor gav Tottenham ledningen.
2 av 3
Emmanuel Adebayor gav Tottenham ledningen. Foto: BILDBYRÅN
John Terry räddade Chelsea.
3 av 3
John Terry räddade Chelsea. Foto: Alastair Grant/AP/SCANPIX

Chelsea missade chansen att klättra i tabellen. Men de ska ändå vara mer än nöjda över att matchen mot Tottenham bara slutade 1-1.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LONDON. Emmanuel Adebayor hade redan nätat en gång och såg ut att bli stor matchhjälte två minuter in i stopptiden. Togolesen besegrade målvakten Petr Cech, men stoppades - av John Terrys rygg.

Torsdagens Londonderby mellan ärkerivalerna kan ha varit en av de hetaste på väldigt länge. Redan efter åtta minuters spel tog hemmalaget ledningen genom Adebayor, som enkelt styrde in Gareth Bales hårda inspel.

Gästerna kom dock tillbaka och "The Blues" skyttekung Daniel Sturridge slog till igen när han kvitterade efter drygt 20 minuters spel. Ett mål som innebär att han nu har gjort nio mål på tretton spelade matcher.

Tottenham tog över

Bara minuterna senare var Chelsea nära att näta igen. Den här gången var det anfallskollegan Didier Drogba som träffade stolpen med ett stenhårt skott. Och tidigt i den andra halvleken sumpade dessutom en frispelad Ramires ett guldläge att ge Chelsea ledningen.

Sakta men säkert började dock "Spurs" komma tillbaka och till slut var det de som hade tagit över taktpinnen. Adebayor hade bland annat en boll i mål - men dömdes korrekt av för offside.

Men trots alla lägen blev det inga fler mål och drabbningen slutade 1-1, vilket betyder att Chelsea missade chansen att knipa Tottenhams tredjeplats.

Kommentera
Kopiera länk
Dela