Måndag 14 Jun
Stockholm

Veckan som berättigar monstertrupperna i Premier League

Tottenham och Chelsea slåss om Champions League-platser.
1 av 5
Tottenham och Chelsea slåss om Champions League-platser. Foto:
Suarez får inte hjälpa Liverpool - han är avstängd.
2 av 5
Suarez får inte hjälpa Liverpool - han är avstängd. Foto:
Kommer Cityspelarna vara lika glada efter tre matcher på åtta dagar?
3 av 5
Kommer Cityspelarna vara lika glada efter tre matcher på åtta dagar?. Foto:
Sluta gnäll, David de Gea. Tycker du att det är tufft? Tänk på utespelarna.
4 av 5
Sluta gnäll, David de Gea. Tycker du att det är tufft? Tänk på utespelarna. Foto:
Rooney behöver leverera.
5 av 5
Rooney behöver leverera. Foto:

When the going gets tough, the tough get going. Det är äntligen dags för Premier League på klassiska Boxing Day.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Dagens matcher:

14:00 Chelsea - Fulham

16:00 Man Utd - Wigan

16:00 Bolton - Newcastle

16:00 Liverpool - Blackburn

16:00 Sunderland - Everton

16:00 W.B.A. - Man City

20:45 Stoke - Aston Villa

Så många gånger förr har Alex Fergusons Manchester United avgjort ligan under den tuffa veckan från annandag jul till nyårsdagen. Men i år får de tuff konkurrens från främst Manchester City som byggt ihop ett lag med både spets och bredd. Vilka pallar pressen bäst?

City, som leder ligan med två poäng före United efter 17 omgångar, tar sig an West Bromwich Albion på bortaplan i dag. På nyårsdagen får City återigen resa iväg för bortamatchen mot Sunderland. Extra tufft då de engelska stjärnorna är kända för sina nyårsfiranden. Lyckas Roberto Mancini övertala sina spelare att hålla sig borta från nyårsfirandet? Två dagar senare är det dags igen - stormatch hemma mot Liverpool. Ett schema som stressar tränarna men får klubbens fysio att tappa håret.

Lättare schema för United

United har det lite lättare. I dag möter de Wigan på Old Trafford och på nyårsafton är det Blackburn som kommer på besök. Fyra dagar senare möter de regerande mästarna formsvaga Newcastle på bortaplan. Ett skapligt schema för anrika United.

Arsenal behöver sina anfallsstjärnor

Kampen om Champions League-platserna är stenhård. Det skiljer fem poäng mellan trean Tottenham och sexan Liverpool. Tottenham gästar Norwich och Arsenal möter Wolverhampton på Emirates i morgon medan Chelsea tar sig an Fulham på Stamford Bridge, samtidigt som Liverpool ställs mot Blackburn på Anfield redan i dag. Sen spelar de fyra klubbarna ytterligare två matcher vardera under åtta dagar. Arsenal får hoppas att anfallsstjärnor som Andrei Arshavin och Marouane Chamakh plötsligt hittar formen - annars kan det bli tufft att hålla Robin van Persie skadefri om han tvingas spela varje minut av varje match.

Blackburn hopplöst sist

I botten ser det mörkt ut för Martin Olssons Blackburn. Inte nog med att de redan ligger sist, med bara tio poäng på 17 matcher, de får även möta Liverpool och Manchester United på bortaplan inom loppet av fem dagar. Tre raka förluster kan vara fem innan man tar sig an Stoke på hemmaplan bara två dagar efter bortamötet med United. Det kan bli en kall vinter för Blackburn.

Tufft schema? Absolut. Det här är veckan som berättigar klubbarnas breda trupper.

Kommentera
Kopiera länk
Dela