Torsdag 17 Jun
Stockholm

Slarvigt Liverpool fick bara kryss mot Blackburn

Bristande passningsspel och flera offsidelöpningar gjorde att Liverpool tappade poäng mot Blackburn på Anfield. 1-1 blev slutresultatet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Dagens Premier League-matcher:

Liverpool - Blackburn 1-1

Sunderland - Everton 1-1

Bolton - Newcastle 0-2

Man United - Wigan 5-0

West Bromwich - Man City 0-0

Chelsea - Fulham 1-1

Efter en halvtimmes medelmåttigt spel men stort bollinnehav fick Liverpool till slut en boll i nät när Andy Carroll gjorde mål från nära håll. Men målet dömdes bort då Luis Suarez flaggats för offside innan han slog passningen. Minuten därpå ville Maxi Rodriguez ha straff men viftades bort även han då han inte lyckades hålla sig på rätt sid offside heller han.

I övrigt var Liverpool det dominanta laget men med ett stort antal felpassningar och uppenbara svårigheter att skapa målchanser. För Blackburn såg det aldrig ut att vara nära förrän man i den 45:e minuten fick en hörna. Liverpoolmittfältaren Charlie Adam skarvade hörnan i eget mål, pressad av Formiga, och bortalaget Blackburn kunde därför gå till pausvila i en rätt överraskande ledning.

Åtta minuter in i den andra halvleken kom dock en kvittering när den ständigt effektive Maxi Rodriguez nickade in 1-1 för Liverpool, framspelad av mittbacken Martin Skrtl.

Liverpool  fortsatte skapa chanser och kunde flera gånger ha avgjort matchen men lyckades, som så många gånger förr, inte med avsluten tillräckligt bra.

I matchens 95:e minut var Liverpool dock oerhört nära att avgöra genom Andy Carroll som två gånger på mindre än en minut fick se sina avslut räddade på mållinjen. Men 1-1 stod sig trots allt.

Poängen är otroligt värdefull för Blackburn som parkerar i tabellbotten och för Liverpool är annandagens enda glädjeämne att Steven Gerrard gjorde comeback efter skada.

För Liverpool är de senaste matcherna annars en rejäl besvikelse där man bara kryssat mot först Wigan och nu Blackburn, möten med de absoluta bottenlagen och matcher som kunnat ta Liverpool uppåt närmare slaget om tabellens topplaceringar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela