Måndag 21 Jun
Stockholm

Spelskandalen växer: "Buffon, Gattuso och Cannavaro inblandade"

Skandalen kan komma att visa sig vara större än Calciopoli.
1 av 3
Skandalen kan komma att visa sig vara större än Calciopoli. Foto: Ivan Sekretarev/AP/SCANPIX
Gennaro Gattuso (t.v.) och Fabio Cannavaro (t.h.) hängs ut.
2 av 3
Gennaro Gattuso (t.v.) och Fabio Cannavaro (t.h.) hängs ut. Foto: LORENZO GALASSI/AP/SCANPIX
Gianluigi Buffon är också misstänkt.
3 av 3
Gianluigi Buffon är också misstänkt. Foto: MASSIMO PINCA/AP/SCANPIX

Först erkände Cristiano Doni. Nu misstänks ytterligare tre världsstjärnor för att ha varit iblandade i den italienska spelhärvan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Vad har hänt?

Det var i måndag förra veckan som italiensk polis arresterade 17 personer, en av dessa den landslagsmeriterade Cristiano Doni, för att ha varit inblandade i en enorm spelhärva, där flera fotbollsspelare misstänks för att ha satsat pengar på uppgjorda matcher.

Doni erkände mer eller mindre direkt och just nu pågår en utredning och en skandal som är större än Calciopoli från 2006 kan mycket väl komma att uppdagas.

ITALIEN. Den ruttna spelskandalen i Italien bara växer och växer. Nu uppges det att stjärnorna Gianluigi Buffon och Gennaro Gattuso samt den pensionerade Fabio Cannavaro också har spelat på uppgjorda matcher.

I ett inspelat telefonsamtal mellan Serie B-klubben Ravennas förre målvaktstränare Nicola Santoni och Maurilio Ernandes, FC Südtirols förre damtränare, hänger Santoni ut de tre Gli Azzurri-stjärnorna:

– Det finns en före detta spelare som samarbetar med utredarna i Neapel, eftersom fotbollen är riggad, den är rutten… sedan kommer ytterligare två namn att komma fram. Dessutom har vi Buffon som spelar för 100 000–200 000 euro (omkring 1,8 miljoner kronor) varje månad. Han, Gattuso och Cannavaro är galna, säger Santoni enligt La Gazzetta dello Sport.

Det var inte för så länge sedan som polisen arresterade 17 personer på grund av en enorm spelhärva. En av de anhållna är den landslagsmeriterade mittfältaren Cristiano Doni, som snabbt erkände att han var inblandad.

– Ja, jag visste om att Atalanta–Piacenza var uppgjord. Jag gav mitt godkännande och tippade på matchen. Jag försökte göra samma sak med Ascoli-matchen. Men det var på eget initiativ, klubben visste ingenting, sa han då.

Locket på

Italienska medier har varit i kontakt med de misstänkta spelarna. Men trots att det är många som kräver svar från stjärnorna, vägrar trion uttala sig om misstankarna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela