Zlatan i Inter-tröjan år 2009.
1 av 3
Zlatan i Inter-tröjan år 2009. - Foto: LUCA BRUNO/AP/SCANPIX
Milan jagar fjärde raka derbyvinsten. Kommer Zlatan Ibrahimovic sänka sin gamla klubb?
2 av 3
Milan jagar fjärde raka derbyvinsten. Kommer Zlatan Ibrahimovic sänka sin gamla klubb? - Foto: Alexander F. Yuan/AP/SCANPIX
Matchen är oerhört viktig för titelracet, menar tränarna för båda lagen.
3 av 3
Matchen är oerhört viktig för titelracet, menar tränarna för båda lagen. - Foto: Andy Wong/AP/SCANPIX

Zlatan laddad inför derbyt: "Fantastisk match att spela"

Serieledande Milan är ute efter att hänga av rivalen Inter från titelracet. "Extremt viktigt att få ett bra resultat".


Tidigare resultat

2011 Milan-Inter 2-1

2011 Milan-Inter 3-0

2010 Inter-Milan 0-1

2010 Inter-Milan 2-0

2009 Milan-Inter 0-4

2009 Inter-MIlan 2-1

Derbyt börjar klockan 20.45 och kan ses i TV4 Sport.

MILANO. Efter en miserabel ligainledning har Inter hittat rätt igen. Claudio Ranieris manskap står på fyra raka vinster och är för första gången på länge uppe och nosar på topp fyra-placeringarna. Det råder ingen tvekan om att det blåser medvind i Nerazzurri-land och få lag verkar kunna stoppa deras framfart just nu.

Ett av de få lagen är dock serieledande Milan, vars formkurva är än mer imponerande. De regerande mästarna har inte förlorat på 12 matcher och siktar nu på att förlänga sviten till 13.

– Det skiljer bara åtta poäng mellan oss så det är extremt viktigt att få ett bra resultat. Om vi får det blir det svårt för Inter att haka på titel-racet, säger Milan-tränaren Massimiliano Allegri till klubbens hemsida.

Zlatan laddad: "Fantastisk match att få spela"

För att det ska gå vägen krävs en ny toppinsats från lagets svenske superstjärna. Zlatan Ibrahimovic, som delar skytteligaledningen med sina 12 fullträffar, är personen som Milans spel kretsar kring. Och även personen det kommer att pratas om inför, under och efter matchen. Han är nämligen ute efter att sänka klubben han spelade 88 matcher för under åren 2006-2009.

– Det är en stor match, hela världen kommer titta och det är fantastiskt att få spela den, säger Zlatan som njuter av den stora uppståndelsen.

– Det är inte alla som får chansen att spela sådana här matcher, säger han till Milan-Channel.

Ranieri hopfull: "Vi kan slå dem"

Inter-tränaren Claudio Ranieri är även han väl införstådd med betydelsen av derbyt. En match där mer än tre poäng står på spel.

– Sådana här matcher är på en annan nivå än de andra ligamatcherna, speciellt för fansen och spelarna.

Han tror dock att Inter har en god chans att kamma hem de tre poängen, och således blanda sig in i titelracet på allvar.

– Vi respekterar Milan väldigt mycket, men vi kan slå dem. Vi är väl förberedda och har bra form, säger han till Football-Italia.

Zlatan i Inter-tröjan:

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!