Diego Milito blev matchhjälte med sitt mål i den 54:e minuten.
Diego Milito blev matchhjälte med sitt mål i den 54:e minuten. - Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX
Zlatan Ibrahimovic och hans Milan åkte på en tung derbyförlust mot värsta rivalen. - Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX

Zlatan osynlig när Milan föll i derbyt

Inter såg till att dramatiken i Serie A är fortsatt stor. Diego Militos mål räckte för knäcka serieledande Milan.

Matchfakta

Målskyttar: 0-1 Diego Milito (54:e)

Gula kort: Kevin Prince Boateng (Milan), Alessandro Nesta (Milan), Stephan El Shaarawy (Milan)

Domare: Daniele Orsato

Arena: San Siro (Milano)

MILANO. Juventus hade tappat poäng hemma mot Cagliari och både Milan och Inter var ute efter att ta tillvara på Turin-klubbens missöde. Milan: för att rycka i serieledningen, och Inter: för att haka på i titelracet.

Inter rånades på ledningsmål

Milan, som hade tre raka derbysegrar mot Inter, blev dock ordentligt chockat redan i matchens sjätte minut när Thiago Motta nickade bollen förbi Christian Abbiati och in i mål. Linjedomaren vinkade dock för offside, något som på reprisbilderna visade sig vara ett felaktigt beslut.

– Det är offside på andra Inter-spelare, Motta kommer löpande bakifrån. Det här känns som ett felaktigt beslut, sa TV4:s expertkommentator Martin Åslund.

I en annars färglös första halvlek skapades dock två heta målchanser. Ricardo Alvarez fick ett bra skottläge men sköt rakt i famnen på Abbiati. Och Mark Van Bommel rammade ribban med en stenhård högerkanon, strax innan pausvila.

Milito iskall i avslutet

Det dröjde istället till den 54:e minuten innan målet kom. Ignazio Abate missade en enkel bollmottagning och argentinaren Diego Milito fick fri gata mot mål. Med en elegant bredsida lurade han Abbiati i Milan-målet och gav Inter ledningen med 0-1.

I ett försök att få in en kvittering bytte Massimiliano Alegri in Robinho och jo då - brassen han med att missa ett friläge. I den 85:e minuten dök chansen upp men avslutet var, som så många gånger förr, långt ifrån hundraprocentigt. Och närmare än så kom aldrig Milan, som missade chansen att rycka i tabellen. Zlatan Ibrahimovics insats då? nej, svensken hade - likt hela Milan - en dålig dag på jobbet.