Torsdag 6 Maj
Stockholm

Zlatan osynlig när Milan föll i derbyt

Diego Milito blev matchhjälte med sitt mål i den 54:e minuten.
1 av 2
Diego Milito blev matchhjälte med sitt mål i den 54:e minuten. Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX
Zlatan Ibrahimovic och hans Milan åkte på en tung derbyförlust mot värsta rivalen.
2 av 2
Zlatan Ibrahimovic och hans Milan åkte på en tung derbyförlust mot värsta rivalen. Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX

Inter såg till att dramatiken i Serie A är fortsatt stor. Diego Militos mål räckte för knäcka serieledande Milan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Matchfakta

Målskyttar: 0-1 Diego Milito (54:e)

Gula kort: Kevin Prince Boateng (Milan), Alessandro Nesta (Milan), Stephan El Shaarawy (Milan)

Domare: Daniele Orsato

Arena: San Siro (Milano)

MILANO. Juventus hade tappat poäng hemma mot Cagliari och både Milan och Inter var ute efter att ta tillvara på Turin-klubbens missöde. Milan: för att rycka i serieledningen, och Inter: för att haka på i titelracet.

Inter rånades på ledningsmål

Milan, som hade tre raka derbysegrar mot Inter, blev dock ordentligt chockat redan i matchens sjätte minut när Thiago Motta nickade bollen förbi Christian Abbiati och in i mål. Linjedomaren vinkade dock för offside, något som på reprisbilderna visade sig vara ett felaktigt beslut.

– Det är offside på andra Inter-spelare, Motta kommer löpande bakifrån. Det här känns som ett felaktigt beslut, sa TV4:s expertkommentator Martin Åslund.

I en annars färglös första halvlek skapades dock två heta målchanser. Ricardo Alvarez fick ett bra skottläge men sköt rakt i famnen på Abbiati. Och Mark Van Bommel rammade ribban med en stenhård högerkanon, strax innan pausvila.

Milito iskall i avslutet

Det dröjde istället till den 54:e minuten innan målet kom. Ignazio Abate missade en enkel bollmottagning och argentinaren Diego Milito fick fri gata mot mål. Med en elegant bredsida lurade han Abbiati i Milan-målet och gav Inter ledningen med 0-1.

I ett försök att få in en kvittering bytte Massimiliano Alegri in Robinho och jo då - brassen han med att missa ett friläge. I den 85:e minuten dök chansen upp men avslutet var, som så många gånger förr, långt ifrån hundraprocentigt. Och närmare än så kom aldrig Milan, som missade chansen att rycka i tabellen. Zlatan Ibrahimovics insats då? nej, svensken hade - likt hela Milan - en dålig dag på jobbet.

Inter knappar in

Tack vare resultatet får nu Juventus behålla sin serieledning. En poäng skiljer ner till Milan på andraplatsen. Men det är inte bara "Juve" som jublar; Inter är nu bara fem poäng bakom Milan och sex bakom Juventus. Således är dramatiken i Serie A fortsatt stor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela