Gareth Bale och Jermain Defoe gjorde ett varsitt mål, men det hjälpte föga.
Gareth Bale och Jermain Defoe gjorde ett varsitt mål, men det hjälpte föga. - Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX
Mario Balotelli avgjorde stormötet i den femte stopptidsminuten.
Mario Balotelli avgjorde stormötet i den femte stopptidsminuten. - Foto: Carl Recine/Action Images/BILDBYRÅN

Här frälser "Super Mario" City - på stopptid

Tottenhams Jermain Defoe hade ett jätteläge att ge "Spurs" tre poäng. Istället avgjorde Mario Balotelli i matchens sista sekund.

Matchfakta

Målskyttar: 1-0 Samir Nasri (56:e), 2-0 Joleon Lescott (59:e), 2-1 Jermain Defoe (59:e), 2-2 Gareth Bale (65:e), 3-2 Mario Balotelli (95:e)

Gula kort: Gael Clichy (Manchester City), Scott Parker (Tottenham), Mario Balotelli (Manchester City)

Domare: Howard Webb

Arena: Etihad Stadium (Manchester)

MANCHESTER. Mario Balotelli började stormötet på bänken. I den 65:e matchminuten tyckte Roberto Mancini att det var dags för en förändring, varpå den italienske rubrikmakaren byttes in. Och mycket riktigt: i matchens sista minut ordnade Balotelli straff - och avgjorde stormötet.

Exploderade i början av andra

Den första halvleken levde inte alls upp till de höga förväntningarna och med 0-0 efter 45 spelade minuter trodde nog de flesta på en målfattig historia. Men ack så fel de skulle få.

Samir Nasri stänkte in 1-0 i den 56:e minuten. Radarpartnern David Silva smekte fram en briljant passning som fransmannen förvaltade på bästa sätt. Och bara minuten senare kunde mittbacken Joleon Lescott forcera in vad som då såg ut att bli det matchavgörande målet.

Men Tottenham lät sig inte sänkas av de två snabba City-målen: istället svarade man med exakt samma medicin. 2-1-målet var en blixtsnabb replik av Jermain Defoe och redan i den 65:e minuten kom kvitteringen. Walesaren Gareth Bale knorrade in bollen i krysset bakom Joe Hart i City-målet.

Balotelli straffhjälte

Efter målexplosionen sjönk matchtempot rejält och det såg länge ut som att 2-2 skulle stå dig. Då, på tilläggstid, dök läget upp: Jermain Defoe fick bollen serverad från Gareth Bale och skulle bara glidtackla in bollen i öppet mål, men anfallaren nådde inte riktigt hela vägen och avslutet gick bara centimetrar utanför stolpen. Trodde ni att det var slut där? inte alls. Med sekunder kvar av drabbningen fixade Mario Balotelli straff åt City. Straffen tog italienaren själv hand och om hur säkert som helst skickade han in det matchavgörande 3-2-målet.

Därmed utnyttjade City chansen att rycka i toppen. Åtta poäng skiljer nu ner till Tottenham på tredjeplatsen.