John Guidetti fortsätter att ösa in mål. Nu har svensken gjort 14 mål på 13 ligamatcher. - Foto: Peter Lous/Pro Shots/BILDBYRÅN

Stekhet Guidetti hattrick-hjälte i supermötet

Den svenske supertalangen John Guidetti vände Feyenoords underläge mot Ajax på egen hand.

11. Rasmus Elm (AZ Alkmaar), 9 mål

FEIJENOORD. Snacka om att John Guidetti levererar i den holländska ligan. Den svenske 19-åringen har nu gjort 14 mål på 13 ligamatcher, tre av dem kom i söndagens stormöte mot Ajax.

Feyenoord var i stort poängbehöv för att knappa in på konkurrenterna i toppen av Eredivisie, men hemma mot Ajax fick laget sämsta tänkbara start: dansken Christian Eriksen gav bortalaget ledningen efter 18 minuters spel. Men Feyenoord vände och vann - tack vare John Guidetti.

Vände redan i halvtid

Efter halvtimmens spel ordnade svensken straff. Ajax-spelarna menade att han filmade men domaren pekade bestämt på straffpunkten och Guidetti tog själv hand om straffen fram till 1-1. Bara minuter innan pausvila skickade han dessutom in 2-1.

Fick stående ovationer

Men det var inte slut där. Efter att Otman Bakkal utökat till 3-1 och Dimitri Bulykin reducerat för Ajax, fick Guidetti även bli matchhjälte på riktigt. Med sju minuter kvar av stormötet förvaltade han en kontring på bästa sätt genom att kyligt lyfta bollen öven Ajax-keepern Kenneth Vermeer.

Svensken byttes sedan ut på tilläggstid och fick stående ovationer för sin prestation.