Edin Dzeko (t.v) fick också näta. Han gjorde 3-0, vilket blev matchens slutresultat. - Foto: Jon Super/AP/SCANPIX
Sergio Agüero gjorde 1-0 från straffpunkten. Han firade med en ruskigt elegant målgest ... - Foto: Jon Super/AP/SCANPIX
Spelarna fick en kortare vila i den andra halvleken då matchen avbröts på grund av det kraftiga snöfallet. - Foto: Jon Super/AP/SCANPIX

City sätter press på United efter bombsäker vinst

Manchester City tog en snabb revansch efter den snöpliga förlusten mot Everton.

Matchfakta

Målskyttar: 1-0 Sergio Agüero (10:e), 2-0 Chris Baird (självmål 30:e), 3-0 Edin Dzeko (72:a)

Gula kort: Philippe Senderos (Fulham), Aleksandar Kolarov (Manchester City), Moussa Dembele (Fulham), Chris Baird (Fulham)

Domare: Mike Dean

Arena: Etihad Stadium

MANCHESTER. Efter förlusten borta mot Everton senast hade Roberto Mancinis manskap tappat sitt försprång på United. Men Fulham blev ingen match för miljardbygget, som nu sätter press på rivalen efter en bombsäker 3-0-vinst.

Agüero målskytt direkt

"The Citizens" jagade revansch och fick en smakstart på matchen. Redan i den 10:e minuten gick Adam Johnson omkull i straffområdet och domaren Mike Dean pekade på straffpunkten. Sergio Agüero gjorde inget misstag från elva meter utan gav hemmalaget en tidig 1-0-ledning att gå på.

2-0 kom men kvarten kvar till halvtidsvila efter att Adam Johnson varit i fokus igen. Denna gång tog han sig runt på högerkanten och skickade in bollen mot mål, och där kom Fulhams Chris Baird som olyckligt nog styrde in bollen i eget nät.

Snöade rejält

Ett par minuter in i den andra halvleken tvingades domaren bryta matchen och funktionärer skottade bort snö från sidlinjerna på ett kylslaget Etihad Stadium. Fulham hade chansen att snacka ihop sig och göra en sista kraftsamling, men hoppet släcktes när Edin Dzeko gjorde 3-0 med knappt 20 minuter kvar att spela.

Det blev även matchens sista mål och City toppar nu Premier League med tre poäng. Tvåan, Manchester United, har dock chansen att hämta ikapp försprånget redan på söndagen, då de ställs mot Chelsea i ett laddat stormöte.