Real Madrid kunde, med nöd och näppe, besegra Getafe och därmed koppla ett järngrepp om guldet.
1 av 2
Real Madrid kunde, med nöd och näppe, besegra Getafe och därmed koppla ett järngrepp om guldet. - Foto: Arturo Rodriguez/AP/SCANPIX
Sergio Ramos blev hjälte med matchens enda mål men även Pepe (t.h) stod i fokus.
2 av 2
Sergio Ramos blev hjälte med matchens enda mål men även Pepe (t.h) stod i fokus. - Foto: Arturo Rodriguez/AP/SCANPIX

Ramos räddaren i nöden för Real Madrid

Derbyt fick en oväntad matchhjälte när Real Madrid kopplade ett järngrepp om ligaguldet.


Matchfakta

Målskyttar: 0-1 Sergio Ramos (18:e)

Gula kort: Juan Rodriguez (Getafe), Cata Diaz (Getafe), Miku (Getafe), Javier Arizmendi (Getafe), Tsepo Masilela (Getafe)

Domare: Miguel Angel Ayza Gamez

Arena: Estadio Coliseum Alfonso Pérez (Getafe)

GETAFE. Real Madrid har kopplat ett jättegrepp om La Liga. Efter en ny trepoängare skiljer nu tio poäng ner till tvåan Barcelona, som dock har en match mindre spelad. Men derbysegern mot Getafe satt hårt inne - och mötet fick en oväntad matchhjälte.

Ramos visade vägen

Cristiano Ronaldo, Karim Benzema och Kaká - det fanns ett par troliga matchvinnare på planen för "Marängerna" när laget gästade lokalkonkurrenten Getafe. Men ingen av dem hittade nätet, istället var det vänsterbacken Sergio Ramos som stod för matchens enda mål. Det hade bara gått 18 minuter när Ramos mötte en hörna perfekt med pannan fram till 0-1.

Vid det laget trodde nog de flesta att siffrorna skulle rinna iväg för Real Madrid. Men resultatet stod sig matchen ut, trots ett flertal farliga lägen.

Pepe nära att bli syndabock

José Mourinho kan inte ha varit nöjd med lagets effektivitet, han kunde bara se på när stjärnorna brände chans efter chans. Och det höll dessutom på att straffa sig: med 20 minuter kvar att spela täckte Pepe ett skott med handen i eget straffområde och domaren Miguel Angel Ayza Gamez kunde mycket väl ha blåst straff. När portugis-brassen insåg att bollen träffat handflatan föll han pladask till marken. Varför han gjorde det är ytterst oklart.

Pepe och hans lag kom till slut undan med hjärtat i halsgropen och det lär festas vilt i huvudstaden efter derbysegern, som sätter en enorm press på Barcelona. "Blaugrana" spelar senare under söndagskvällen då mittenlaget Real Sociedad gästar Camp Nou.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

1 timme sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

2 timmar sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

2 timmar sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

3 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

3 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.