Ramos räddaren i nöden för Real Madrid

- 04/02/2012, 22:02 -
Real Madrid kunde, med nöd och näppe, besegra Getafe och därmed koppla ett järngrepp om guldet.
1 av 2

Real Madrid kunde, med nöd och näppe, besegra Getafe och därmed koppla ett järngrepp om guldet.

Arturo Rodriguez/AP/SCANPIX

Sergio Ramos blev hjälte med matchens enda mål men även Pepe (t.h) stod i fokus.
2 av 2

Sergio Ramos blev hjälte med matchens enda mål men även Pepe (t.h) stod i fokus.

Arturo Rodriguez/AP/SCANPIX

Derbyt fick en oväntad matchhjälte när Real Madrid kopplade ett järngrepp om ligaguldet.

GETAFE. Real Madrid har kopplat ett jättegrepp om La Liga. Efter en ny trepoängare skiljer nu tio poäng ner till tvåan Barcelona, som dock har en match mindre spelad. Men derbysegern mot Getafe satt hårt inne - och mötet fick en oväntad matchhjälte.

Ramos visade vägen

Cristiano Ronaldo, Karim Benzema och Kaká - det fanns ett par troliga matchvinnare på planen för "Marängerna" när laget gästade lokalkonkurrenten Getafe. Men ingen av dem hittade nätet, istället var det vänsterbacken Sergio Ramos som stod för matchens enda mål. Det hade bara gått 18 minuter när Ramos mötte en hörna perfekt med pannan fram till 0-1.

Vid det laget trodde nog de flesta att siffrorna skulle rinna iväg för Real Madrid. Men resultatet stod sig matchen ut, trots ett flertal farliga lägen.

Pepe nära att bli syndabock

José Mourinho kan inte ha varit nöjd med lagets effektivitet, han kunde bara se på när stjärnorna brände chans efter chans. Och det höll dessutom på att straffa sig: med 20 minuter kvar att spela täckte Pepe ett skott med handen i eget straffområde och domaren Miguel Angel Ayza Gamez kunde mycket väl ha blåst straff. När portugis-brassen insåg att bollen träffat handflatan föll han pladask till marken. Varför han gjorde det är ytterst oklart.

Pepe och hans lag kom till slut undan med hjärtat i halsgropen och det lär festas vilt i huvudstaden efter derbysegern, som sätter en enorm press på Barcelona. "Blaugrana" spelar senare under söndagskvällen då mittenlaget Real Sociedad gästar Camp Nou.