Zlatan jublar - en ovanlig företeelse mot engelska lag.
1 av 6
Zlatan jublar - en ovanlig företeelse mot engelska lag. - Foto: Scanpix
Förra säsongen blev det respass mot Tottenham. Peter Crouch gjorde mål på "Spurs" enda skott innan för ramarna på San Siro.
2 av 6
Förra säsongen blev det respass mot Tottenham. Peter Crouch gjorde mål på "Spurs" enda skott innan för ramarna på San Siro. - Foto: Scanpix
Han hade bättre lycka med spanska Barcelona, där gjorde han två mål mot Arsenal.
3 av 6
Han hade bättre lycka med spanska Barcelona, där gjorde han två mål mot Arsenal. - Foto: Scanpix
2-2 matchen var den bästa han gjorde för "Peps" lagbygge.
4 av 6
2-2 matchen var den bästa han gjorde för "Peps" lagbygge. - Foto: Scanpix
Zlatan forcerade in ett men det dömdes bort.
5 av 6
Zlatan forcerade in ett men det dömdes bort. - Foto: Scanpix
I kväll gör Zlatans polare Henry sin sista match för Arsenal, sen återvänder han till MLS och New York.
6 av 6
I kväll gör Zlatans polare Henry sin sista match för Arsenal, sen återvänder han till MLS och New York. - Foto: Scanpix

Engelskt motstånd - då åker Zlatan ur Champions

Zlatan Ibrahimovics facit mot engelskt motstånd: Två mål på 14 matcher. I kväll ställs han mot Arsenal, den enda Premier League-klubben han har gjort mål mot. 


Milan - Arsenal

Matchen: Startar 20.45 och visas i Viasat Fotboll.

Zlatans polare: Thierry Henry gör sin sista match för Arsenal i kväll. Anfallarna fann varandra under deras tid i Barcelona. I sin bok beskriver Ibrahimovic hur de skojade om Josep "Pep" Guardiola.

Massimiliano Allegri inför matchen: "Om vi släpper in ett mål på hemmaplan blir det väldigt svårt för oss att gå vidare. Vi känner väl till Arsenals starka sidor, de är ett starkt kollektiv med duktiga individualister. Men jag är optimistisk, väldigt optimistisk.

– "Ibra" ger aldrig upp, inte ens på träning. Men Champions League är ingen besatthet för honom. Han är lugn, i bra form, både fysiskt och mentalt, och han kommer att göra en kanonmatch i morgon.

Skador: Kevin-Prince Boateng (mer om honom här) och Alexandra Pato är tillbaka till kvällens match men kommer förmodligen starta på bänken.

MILANO. Zlatan Ibrahimovic har vunnit ligan i alla länder han har spelat i. Vunnit skytteligan och är på väg mot målrekord i Italien. Trots det, finns det ett land där anfallaren inte ses som en av världens bästa spelare - England.

I kväll ställs vår enda världsstjärna mot Arsenal i Champions League. Klubben vars tränare Arsene Wenger som ville värva honom tidigt i karriären. Nyheter24 tittar på statistiken och försöker förstå varför den brittiska pressen hånskrattar åt vår gänglige svensk. Något som också Arsenaltränare har svårt att förstå.

– Jag förstår inte varför man kritiserar Zlatan. Titta bara vad han vunnit. Hans karaktär handlar om att bygga upp ett stort självförtroende och det är inget annat än något bra och en tillgång, säger Wenger på presskonferensen inför matchen.

Förpassats ur slutspelet fem av sex gånger av engelsmän

Förra säsongen åkte Milan och Zlatan Ibrahimovic ut mot Tottenham. "Spurs" gjorde mål sitt enda skott på mål på San Siro, och det är på ett sätt typiskt för Zlatans karriär i "den där djävla Champions". Fram till hans magiska match 2010 mot Arsenal med Barcelona hade Zlatan spelat vid tio tillfällen mot Premier League-lag. Ingen gång hade han gjort mål.

I fyra av fem av dessa säsonger hade han dessutom åkt ut ur slutspelet mot engelskt motstånd. Med Juventus, ut mot Liverpool och Arsenal. Med Inter, ut mot Liverpool och Manchester United.

Men i sin annars problemfyllda sejour i Barcelona lyckades han med ett trendbrott. På bortaplan mot Arsenal la han grunden för katalanernas avancemang med två vackra mål, i sin absolut bästa match med "Filosofen" som tränare.  

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!