I kväll jagar Mauri och Juventus en ny seger i jakten på seriesegern.
1 av 5
I kväll jagar Mauri och Juventus en ny seger i jakten på seriesegern. - Foto: Scanpix
Karriärens tyngsta match måste ha varit Champions League-finalen mot Liverpool. Där Milan ledde med 3-0 efter två Crespomål, men tappade och föll i straffläggningen.
2 av 5
Karriärens tyngsta match måste ha varit Champions League-finalen mot Liverpool. Där Milan ledde med 3-0 efter två Crespomål, men tappade och föll i straffläggningen. - Foto: Scanpix
Under karriären vann han bland annat skytteligan 2000 för Lazio.
3 av 5
Under karriären vann han bland annat skytteligan 2000 för Lazio. - Foto: Scanpix
Och ligan tillsammans med Zlatan i Inter.
4 av 5
Och ligan tillsammans med Zlatan i Inter. - Foto: Scanpix
Cirkeln sluts i kväll för Hernán Crespo.
5 av 5
Cirkeln sluts i kväll för Hernán Crespo. - Foto: Scanpix

Parma lägger "Det dödliga vapnet" på hyllan

Juventus åker i kväll till Ennio Tardini för att ta ytterligare ett steg mot ligatiteln. För Parmasupportrarna är matchen speciell av en annan anledning.


PARMA. Efter över 200 mål i några av världens bästa klubbar är nu sagan slut för Hernán Crespo. I kväll tackas han av i staden där karriären i Europa tog fart.

Vann både skytteligan, ligan och UEFA-cupen

Trots spel i klubbar som Inter, Milan och Chelsea - är det i den lilla staden Parma, känd för sin livsmedelsindustri, som "Arma Letale" kommer bli ihågkommen som den största hjälten.

Tillsammans med stjärnor som Gianluigi Buffon, Ariel Ortega och Lilian Thuram firade Parma sina största framgångar i slutet av 90-talet. Bland annat vann klubben både Coppa Italia och UEFA-cupen 1999, innan laget värvades sönder.

2010 återvände Crespo och när han nu slutar 36 år gammal är cirkeln sluten. På onsdagskvällen tackas han av i samband med matchen mot ärkerivalen Juventus. Det enda av de stora lagen i Italien som argentinaren inte representerat.

Några av skyttekungens vackraste mål

Parma - Juventus startar 18.30 och visas i Canal Plus Sport 1.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!