Zlatan Ibrahimovics ersättare Maxi Lopez fick lämna matchen mållös.
Zlatan Ibrahimovics ersättare Maxi Lopez fick lämna matchen mållös. - Foto: Scanpix
Sulley Ali Muntari tryckte dit frisparksreturen och öppnade målskyttet i 3-1-vinsten. - Foto: Scanpix
Urby Emanuelson satte dit tvåan bara minuten efter ledningsmålet.
Urby Emanuelson satte dit tvåan bara minuten efter ledningsmålet. - Foto: Scanpix
Robinho var den stora segerorganisatören och låg bakom Milansegern.
Robinho var den stora segerorganisatören och låg bakom Milansegern. - Foto: Scanpix

Muntaris drömdebut: Sköt Milan upp i serieledning

Den nya serieledarna med Robinho i spetsen gjorde processen kort med Cesena.

Udinese - Cagliari.

CESENA. I ett annars lugnt transferfönster var Sulley Ali Muntaris lånövergång från Inter till Milan en av de hetaste. Och i debuten mot bottenlaget Cesena skulle tillskottet visa sitt värde direkt.

Startade i ett ursinnigt tempo

Milan visade inga tecken på trötthet från veckans urladdning mot Arsenal. Istället startade man i ett ursinnigt tempo där en formtoppad Robinho låg bakom det mesta i offensiv väg.

I den tioende minuten brände Massimo Ambrosini ett friläge. 20 minuter senare fixade brassen en frispark precis utanför straffområdet. Thiago Silva sköt, veteranen Francesco Antonioli räddade men inte bättre än att Muntari kunde trycka dit returen.

Bara minuten senare växelspelade Robinho med Urby Emanuelson, som läckert placerade dit 2-0 via stolpen.

Slog av på tempot - men Robinho gjorde mål ändå

Rycket blev matchavgörande och Milan kunde slå av på tempot. Cesena med nyförvärvet Vincenzo Laquinta från Juventus och rumänska stjärnan Adrian Mutu kunde flytta upp ställningarna.

Trots det kunde Robinho sticka upp och kröna sin insats med 3-0 i den 55 minuten, framspelad av Ignazio Abate.

Bottenlaget tilläts sen reducera genom Daniel Pudil.

Men det var en bekväm seger för Milan som nu passerade Juventus i serietoppen, efter deras 0-0 match mot Parma i veckan.