Argentinaren gick nu förbi Ronaldo i skytteligan och har gjort otroliga 30 mål.
1 av 5
Argentinaren gick nu förbi Ronaldo i skytteligan och har gjort otroliga 30 mål. - Foto: Scanpix
Messi, Messi, Messi, Messi! Låg bakom Barcelonas 5-1-seger.
2 av 5
Messi, Messi, Messi, Messi! Låg bakom Barcelonas 5-1-seger. - Foto: MANU FERNANDEZ/Scanpix
Lionel Messi, världens bästa spelare.
3 av 5
Lionel Messi, världens bästa spelare. - Foto: Scanpix
Men mycket ska till för att Pepé och Real Madrid ska tappa sitt grepp om ligan.
4 av 5
Men mycket ska till för att Pepé och Real Madrid ska tappa sitt grepp om ligan. - Foto: Scanpix
Real Madrid vann i går med 4-0 i den otroligt ojämna ligan.
5 av 5
Real Madrid vann i går med 4-0 i den otroligt ojämna ligan. - Foto: Scanpix

Messi spårade - och slaktade Valencia

Katalanerna och världens bäste spelare Lionel Messi bjöd Valencia på en lektion i fotboll i det spanska toppmötet. Men frågan är om det spelar någon roll?

Barcelona - Valencia

Slutresultat: 5-1.

Målskyttar: 0-1, 9 min, Pablo Piatti. 1-1, 22 min, Lionel Messi. 2-1, 27 min, Messi. 3-1, 76 min, Messi. 4-1, 86 min, Messi. 5-1, 90 min Xavi.

Ligatoppen

1. Real Madrid 23, 61

2. Barcelona 23, 51

3. Valencia 23, 40

BARCELONA. Hade de förlorat hade avståndet till Real Madrid varit omöjliga 13 poäng. Nu ser det "bara" väldigt svårt ut för Barcelona efter 5-1 vinsten mot Valencia.

Barcelona och Messi spelade fantastiskt

Men det var Valencia som startade bäst och redan i den nionde minuten tryckte Pablo Piatti dit 0-1 och tystade Nou Camp. I en böljande matchinledning bjöd bortalaget upp till dans och "Barca" såg yrvakna ut.

Men sen visade Pep Guardiolas lag varför många håller dem som det bästa någonsin. Cesc Fabregas, Andrés Iniesta men framför allt Lionel Messi började röra på sig. 1-1 och 2-1 kom inom loppet av fem minuter och var nästan identiska. Inspel från vänsterkanten från Xavi och Eric Abidal som stöttes dit av den lille argentinaren.

Hemmalaget radade upp chanser

Där och då gick luften ur ligatrean och Barcelona dominerade fullständigt. Iniesta chippade fram Fabregas som cykelsparkade bollen i ribban, Alexis Sanchez brände chanser i mängder och Diego Alves reflexräddade Messis nick i ribban.

5-1 blev det till slut efter att Messi dragit igång ett anfall och fullbordat sitt hattrick i den 76:e minuten. För att sen lobba in sitt sista mål i 86 minuten. Passningsgeniet Xavi fick sen äran att avsluta slakten med 5-1 målet.

Barcelona svarade därmed på Real Madrids 4-0 seger under lödagen.

Men i ojämna La Liga krävs det mycket för att José Mourinho ska tappa det järngreppet "Los Blancos" har om ligan. Madridklubben leder ligan med 10 poäng. 15 omgångar återstår.