Spelarna värmer upp med mindre briljant solidariskt statement på ryggen.
1 av 5
Spelarna värmer upp med mindre briljant solidariskt statement på ryggen. - Foto: Scanpix
Här dissar Luis Suarez Patrice Evra när lagen möts igen.
2 av 5
Här dissar Luis Suarez Patrice Evra när lagen möts igen.
Det var den 15 oktober som bråket började.
3 av 5
Det var den 15 oktober som bråket började.
Liverpool har inte tagit avstång nog från Luis Suarez beetende menar organisationerna bakom det öppna brevet.
4 av 5
Liverpool har inte tagit avstång nog från Luis Suarez beetende menar organisationerna bakom det öppna brevet. - Foto: Scanpix
Kenny Dalglish fick i efterhand be om ursäkt för en intervju där han försvarade Suarez.
5 av 5
Kenny Dalglish fick i efterhand be om ursäkt för en intervju där han försvarade Suarez. - Foto: Scanpix

Öppet brev: "Liverpool underminerar arbetet mot rasism"

Storklubben får tuff kritik för hur man har hanterat Luis Suarezs påhopp på Patrice Evra.


Avstängningen:

Det engelska fotbollsförbundet, FA, stängde av Liverpools Luis Suarez i åtta matcher och tvingade honom att betala 430 000 kronor i böter.

Det var efter stormötet mellan Manchester United och Liverpool som Patrice Evra anmälde anfallaren för att ha fällt rasistiska kommentarer mot vänsterbacken vid minst tio tillfällen.

När lagen möttes igen vägrade Suarez skaka hand med Evra. Kenny Dalglish försvarade efter matchen sin spelare, en intevju han senare fick be om ursäkt för.

Organisationerna bakom brevet:

Liverpool Black Leadership Forum, Merseyside TUC, North West United Against Facism, the Society of Black Lawyers och National Black Police Association.

LIVERPOOL. Efter debaclet med hanteringen av Luis Suarez har nu flera organisationer som jobbar mot rasism i Liverpool skickat ett öppet brev till Liverpool FC. Det öppna brevet har signerats av medlemmarna och kritiken är inte nådig.

"Liverpools har våldsamt protesterat mot FA:s utredning som visar att Luis Suarez var skyldig och har öppet försvarat en spelare som har dömts för rasistanmärkningar, som sen vägrar att skaka Patric Evras hand. De här åtgärderna tror vi bidrar till ett försvar för ras-intolerans."

Gloria Hyatt jobbar för en av organisationerna som står bakom brevet.

– Klubben har hanterat det värsta fallet av rasism som fotbollen har sett på flera år. Och deras agerande har svikit alla dem som har jobbat för att göra staden till en bättre plats att bo i för alla, säger människorättsaktivisten till The Guardian.

Luis Suarez dömdes till åtta matchers avstängning och höga böter efter att han funnits skyldig till att ha skrikit "negro" till Evra vid flertalet tillfällen.

När klubbarna sen möttes igen vägrade anfallaren från Uruguay skaka Evras utsträckta hand. Något som Liverpool i efterhand kritiserade hårt.

– Vi är extremt besvikna över att Luis Suarez inte skakade hand med Patrice Evra vid gårdagens match. Spelaren hade sagt att han skulle göra det, men valde sedan att låta bli, skrev Vd:n Ian Ayre i ett pressmeddelande.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.