Stjärnan firar sitt otroligt vackra mål.
Stjärnan firar sitt otroligt vackra mål. - Foto: Bogdan Maran/SCANPIX
Matchen slutade 5-2 to the Arsenal. - Foto: Bogdan Maran/SCANPIX

Londonderbyt blev en makalös fotbollsfest

Londonderbyt bjöd sannerligen upp till dans.

LONDON. Det var 168:e gången som de två klubbarna från norra London gjorde upp. Matcherna mellan Arsenal och Tottenham har den senaste tiden bjudit på publikfrieri och fartfylld fotboll - så blev fallet även i dag.

Redan efter fem minuter kunde den tidigare Manchester United-anfallaren Louis Saha utnyttja ett katastrofalt markeringsmisstag från Arsenals vänsterback, Kieran Gibbs. Tack vare lite flyt gav fransmannen ledningen till Tottenham. En ledning som skulle utökas.

Den siste en försvarare vill se springa mot mål är Gareth Bale. Men så blev fallet efter att Luca Modric slagit en förlösande passning till den vindsnabbe walesaren. Wojciech Szczecsny sprang ut, men lyckades bara träffa vänsterbreddarens fötter. Domaren pekade på straffpunkten ackompanjerad av massiva protester.

Emmanuel Adebayor, den tidigare Arsenalspelaren som helt vänt sin förra arbetsgivare ryggen, slog in straffen. Descibellen på buropen ökade dramatiskt.

Men busvisslingarna skulle förvandlas till jubel precis lika snabbt.

Först kunde högerbacken Barcary Sagna trycka in bollen med pannan och två minuter senare visade Robin van Persie upp sin briljans. I en kort solorajd mot ett backande Tottenhamförsvar kunde holländaren knorra in bollen i Brad Friedels högra hörn.

När andra halvlek drog igång var frågan på allas läppar om Harry Redknapp kunde visa sin storhet och stoppa läckan. Han misslyckades kopiöst.

Kort tid in på halvleken gav Tomas Rosicky hemmalaget ledningen. Därefter förvandlades Tottenhams försvarslinje till Autobahn för Theo Walcott. Den eviga talangen som länge haft problem med självförtroendet fick avsluta Londonderby på bästa möjliga vis. Två mål och stående ovationer när han lämnade gräsmattan.

Segern innebär att Arsenal nu parkerar på en Champions League-plats och petar ned den andra Londonrivalen, Chelsea till en femteplats.

/
/
/
/
/

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.