Onsdag 12 Maj
Stockholm

Mellberg gnäller på fula Chelsea

"De försöker alltid påverka domaren, det känns lite fult".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Olof Mellberg var upprörd efter Champions League-förlusten med sitt Juventus mot Chelsea.

Mittbacken från Gullspång anser att Chelsea-spelarna agerade fult och osportsligt.

– Det är ju alltid så med Chelsea. De försöker alltid påverka domaren och springer alltid fram fem-sex man och försöker påverka domaren och linjedomaren. Det känns lite fult, sa en besviken Olof Mellberg till Viasat direkt efter förlustmatchen.

Mellberg var också ytterst tveksam till situationen när Juves Giorgio Chiellini blev utvisad efter sitt andra gula kort.

- Jag tyckte utvisningen var tuff. Han går ju in ärligt i duellen. Från där jag stod tyckte jag inte att det var gult kort i alla fall, sa Mellberg till Viasat.

Det var en märkbart besviken Olof Mellberg som intervjuades efter matchen. Han ansåg att det var tufft att spela mot ett så starkt organiserat lag som Chelsea, speciellt som de i slutskedet var tio man mot elva, och jagade mål. Då tvingas man till att lämna öppnare ytor bakåt, vilket gjorde att Didier Drogba till slut kunde avgöra med sitt 2-2-mål.

– Det är klart att målsättningen var högre än så här. Vi har gjort det så bra från början, men vi hade lite otur med lottningen. Chelsea var nog den tuffaste tvåan att få. Menn vi hade väl siktat på att gå längre.

Nu är det i stället full fokus på semifinalen i italienska cupen, och givetvis ligan där Juventus fortfarande är med och tampas i toppen. Och så är det ju VM-kval snart också.

– Jag ser absolut fram emot matchen mot Portugal. Det är kul att de viktiga kvalmatcherna börjar närma sig, och jag hoppas vi slår Portugal. Vi behöver ju plocka poäng på bortaplan, speciellt eftersom vi ju tvärr inte tog dem hemma. Så nu krävs det att vi tar poäng i de tuffa bortamatcherna. avlsutar Olof Mellberg till Viasat Sport.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela