Söndag 16 Maj
Stockholm

Juves drömmål räckte inte

Essiens kvittering blev för mycket för Juventus. Turins stolthet utslagna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sorgen är tung i Turin. Stadens stolthet Juventus åkte på tisdagskvällen ur Champions League efter 2-2 hemma mot Chelsea. För avancemang krävdes seger och länge såg det väldigt bra ut.

Efter Chelseas 1-0-seger i London predikade Juventus coach Claudio Ranieri full offensiv från start i returen, och satsade på tre anfallare på plan – Trezeguet, Iaquinta och Del Piero. Trots det var det engelsmännen som började matchen klart bäst med lugnt, klokt och säkert spel från man till man. Juventus hittade inte rytmen och slog inledningsvis långa bollar på Trezeguet och Iaquinta, som dock skulle komma att blixtra till när Chelsea som minst anade det.

I ett till synes ofarligt uppspel klackade Iaquinta bollen till Trezeguet som tog ner bollen på bröstet och via en halv cykelspark spelade fram Iaquinta som löpt sig fri. Italienaren placerade säkert bollen i det högra hörnet och därmed var ett av årets snyggaste mål i Champions League gjort.

Juventus höjde sig avsevärt efter ledningsmålet och såg mycket självsäkra ut när de gång på gång stoppade Chelsea från att skapa sig några farligheter. Men Chelsea skulle ge svar på tal på Juventus oväntade mål genom att göra ett lika otippat. Precis efter en frispark av Drogba, som enligt reprisbilderna mycket väl kan ha varit över mållinjen, höll sig Essien framme på ett slumpartat ribbskott och slog in returen. Den starka tron på kvartsfinal förvandlades på en halv sekund till ett förtvivlat läge för Juve.

Hemmalaget satsade som väntat allt framåt i andra halvlek, men när Giorgio Chiellini blev utvisad efter två gula kort såg läget hopplöst ut för den gamla damen. Alessandro Del Piero lyckades visserligen smeka in straff strax därpå, men när Didier Drogba stötte in 2-2 i 83:e minuten drogs hela den mörka gardinen ner för Juventus.

Nattens tyngsta hjärta torde Pavel Nedved ha. Tjecken, som har deklarerat att han slutar efter den här säsongen, tvingades lämna planen efter knappt en kvart på grund av skada. Därmed har det långhåriga yrvädret gjort sin sista Champions League-match någonsin. En man att minnas.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela