Ashley Young gjorde av United tre mål - laget var i kväll 100 procent.
Ashley Young gjorde av United tre mål - laget var i kväll 100 procent. - Foto: Scanpix
3-0 var riktigt läckert.
3-0 var riktigt läckert. - Foto: Scanpix
Wayne Rooney nickade in 1-0 i den 45 minuten.
Wayne Rooney nickade in 1-0 i den 45 minuten. - Foto: Scanpix
Den 28 april gästar United City i en match som kan avgöra hela Premier League.
Den 28 april gästar United City i en match som kan avgöra hela Premier League. - Foto: Scanpix

Uniteds rånbyte: Tre poäng

Tottenham dominerade på White Hart Lane - men det var United som lämnade med poängen.

LONDON. Sir Alex Ferguson och hans mannar gästade Tottenham och var i första halvlek utspelade. Skotten parkerade sitt lag långt ner i plan och Spurs tryckte på. Men om det inte var en storspelande David De Gea, så var det egna spelare som stod i vägen för avsluten - som när Emanuel Adebayor räddade motståndarna när han blev träffad av Louis Sahas avslut ståendes på mållinjen och blåstes av för hands.

Men till slut skulle nollan spräckas. Men då var det United som kapitaliserade på sin enda chans när Wayne Rooney nickade in 1-0 på en hörna - psykologiskt tungt för hemmalaget, speciellt med tanke på att målet kom i första halvlekens sista minut.

Uniteds facit: Tre mål på tre chanser

Efter paus var det samma visa. Tottenham pressade på, De Gea storspelade - och United avgjorde. Med två prestationer i världsklass dödade Ashley Young matchen, först med en volley efter en fast situation och sen med ett riktigt hästskott som var otagbart för Brad Friedel. United visade upp en otrolig effektivitet och gjorde mål på alla sina chanser.

Den 28 april avgörs Premier League

Matchen slutade 3-1 efter att Jermaine Defoe tröstmålat. Nu ser det mer och mer ut som att derbyt den 28 april mellan City och United kommer att bli direkt avgörande för ligan.

För Harry Redknapp var det en ny tung förlust, på två matcher har Spurs nu gjort tre och släppt in åtta mål.