Gonzalo Higuain lever än.
1 av 5
Gonzalo Higuain lever än. - Foto: Alberto Di Lolli/SCANPIX
Mourinho, som tidigare alltid burit sina kostymer med bravur, tvingade sig själv att bära träningsoveraller efter att klubben inte kunde tillåta honom att använda sina egna kostymer.
2 av 5
Mourinho, som tidigare alltid burit sina kostymer med bravur, tvingade sig själv att bära träningsoveraller efter att klubben inte kunde tillåta honom att använda sina egna kostymer. - Foto: Misha Japaridze/SCANPIX
Cristiano Ronaldo har varit Madrid-lagets enskilt största stjärna.
3 av 5
Cristiano Ronaldo har varit Madrid-lagets enskilt största stjärna. - Foto: Alberto Di Lolli/SCANPIX
Mycket talar för att José Mourinho drar tillbaka till London när sommaren knackar på dörren.
4 av 5
Mycket talar för att José Mourinho drar tillbaka till London när sommaren knackar på dörren. - Foto: Alberto Di Lolli/SCANPIX
Mourinho har länge haft en gudabenådad status i fotbollsvärlden. Ska den föra honom tillbaka till staden där världsstjärnsestatusen fick sin början?
5 av 5
Mourinho har länge haft en gudabenådad status i fotbollsvärlden. Ska den föra honom tillbaka till staden där världsstjärnsestatusen fick sin början? - Foto: Daniel Ochoa de Olza/SCANPIX

"The Special One måste återvända"

Real Madrid går som tåget i den spanska ligan, men ett orosmoln har tornat upp sig bakom huvudstadens skyline. Var hamnar José Mourinho efter sommaren?


Chelseas tränarnota:

Chelseas senaste förlust mot West Bromwich var droppen för Roman Abramovic. Lagets femteplacering var oacceptabel och André Villas-Boas är nu arbetslös, skriver Guardian.

"Styrelsen vill uttrycka sin tacksamhet för hans arbete och sin besvikelse för att förhållandet mellan Villas-Boas och klubben tog slut så tidigt. Olyckligt nog har resultaten och prestationerna inte varit tillräckligt bra. Laget har inte heller visat tecken på förbättring under denna nyckelperiod under säsongen", skrev klubben i ett pressmeddelande.

MADRID. De spanska giganterna från Madrid ångar på i sedvanlig takt i La Liga. Marängerna har dunkat in 85 mål på 25 matcher i världens minst jämna serielunk. Man har gjort 3,4 mål per match, man leder med tio poäng över "världshistoriens bästa lag", men trots att laget är på god väg att dra hem serieguldet och har en utmärkt chans att ta sig hela vägen i Champions League - har ett enormt orosmoment satt tunga käppar i det mentala hjulet.

Chelseas bänk ekar det tomt. I London står det ett tomt hus. I Abramovichs plånbok finns det cash och en enorm ambition. På Stamford Bridges läktare ökar vemodet. Ett askmoln saknas. Askmolnet hänger grådaskigt och surmulet över Real Madrids avbytarbänk.

José Mourinho tar sitt pick och pack och återvänder till sitt älskade London. Något annat skulle i dagens läge vara en underlig vändning på en redan utstakad stig av händelseförlopp. Likaså skulle det vara underligt om inte Real Madrid tar hem den där jävla Champions.

Pep Guardiola har nämnts som potentiell ersättare till kickade Andre Villas Boas. Även Rafael Benitez och David Moyes [sic] har lyfts fram i brittiska medier. Men det finns bara en som kan samla truppen som befinner sig i ett stämningsmässigt förfall. The Special One kan, och bör, ta över rodret.

Mourinho har aldrig skyggt de tuffaste utmaningarna. Att frivilligt hoppa in i tidningen Marcas skottglugg kräver sin man. Därför finns det en viss logik i tanken att portugisens nästa uppdrag kan bli på Sir Alex Fergusons insuttna stol på Old Trafford.

Frågan är alltså om det grådaskiga molnet återvänder till the Blues, eller om han faller för frestelsen att ta över den tuffaste tränarpositionen på den här sidan Dackefejden. Den chansen måste han dock vänta på i tre till fyra år.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!