Tisdag 17 Maj
Stockholm

Rooney: "Messi är ett skämt - det bästa någonsin"

Med 49 mål i Europa-sammanhang har Messi gjort lika mål som Alfredo Di Stefano.
1 av 5
Med 49 mål i Europa-sammanhang har Messi gjort lika mål som Alfredo Di Stefano. Foto: Scanpix
– Messi ser ointresserad ut i kväll!!!, fyllde Rio Ferdinand i.
2 av 5
– Messi ser ointresserad ut i kväll!!!, fyllde Rio Ferdinand i. Foto: Scanpix
– Messi är ett skämt, för mig det bästa någonsin, twittrade Rooney, ett meddelande som delades 32 000 gånger på det sociala forumet.
3 av 5
– Messi är ett skämt, för mig det bästa någonsin, twittrade Rooney, ett meddelande som delades 32 000 gånger på det sociala forumet. Foto: Scanpix
Lionel Messi gjorde i går otroliga fem mål i 7-1 segern.
4 av 5
Lionel Messi gjorde i går otroliga fem mål i 7-1 segern. Foto:
– Han är den bästa någonsin, det är bara att kolla på siffrorna. Dom pratar för sig själv, en dag kommer han att göra sex, säger tränaren Josep "Pep" Guardiola.
5 av 5
– Han är den bästa någonsin, det är bara att kolla på siffrorna. Dom pratar för sig själv, en dag kommer han att göra sex, säger tränaren Josep "Pep" Guardiola. Foto:

Argentinaren gjorde fem mål i en match och är nu, 24 år gammal, bara sju mål från Barcelonas målrekord. Tokhyllas av tränaren Pep Guardiola: "Bara att kolla på siffrorna, han är den största någonsin." 

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Barcelona - Leverkusen

Matchen: 1—0 Lionel Messi (25), 2—0 Lionel Messi (42), 3—0 Lionel Messi (49), 4—0 Cristian Tello (55), 5—0 Lionel Messi (58), 6—0 Cristian Tello (62), 7—0 Lionel Messi (85), 7—1 Karim Bellarabi (90).

Varning: Leverkusen: Simon Rolfes.

Domare: Svein Oddvar Moen, Norge.

Publik: 75 632.

Barcelona (4—3—3): Victor Valdes — Daniel Alves, Gerard Pique, Javier Mascherano, Adriano (Marc Muniesa 63) — Xavi (Seydou Keita 53), Sergio Busquets, Andres Iniesta (Cristian Tello 53) — Pedro, Francesc Fabregas, Lionel Messi.

Leverkusen (4—5—1): Bernd Leno — Gonzalo Castro, Daniel Schwaab, Omer Toprak, Michal Kadlec — Stefan Reinartz, Lars Bender (André Schürrle 55), Stefan Kiessling, Renato Augusto (Bastian Oczipka 67), Simon Rolfes — Eren Derdiyok (Karim Bellarabi 55).

Barcelona vidare med sammanlagt 10—2.

I onsdagens andra match fick Kim Källström och Lyon respass ur slutspelet efter att cypriotiska Nicosa vunnit på straffar.

BARCELONA. På hemmaplan skakade Bayern Leverkusen de regerande mästarna Barcelona. Men det var en annan historia på Camp Nou, det var en slakt.

Matchen slutade 7-1 och handlade framför allt om världens bästa spelare.

– Jag kommer inte ihåg när jag gjorde fem mål i en match senast, så jag är väldigt lycklig, säger Lionel Messi på presskonferensen efter match.

Argentinaren utökar nu sin ledning som spelaren som har gjort mest mål i Champions Leagues slutspel. Hyllningarna lät inte vänta på sig.

– Han är den bästa någonsin, det är bara att kolla på siffrorna. Dom pratar för sig själv, en dag kommer han att göra sex, säger tränaren Josep "Pep" Guardiola och fortsätter:

- Ni kommer aldrig få se någon som honom under er livstid och det kommer inte jag heller, sade Guardiola.

I England satt superstjärnorna Rio Ferdinand och Wayne Rooney och tittade på matchen. United föll mot Barcelona förra året och deras respekt för Messi är stor.

– Messi är ett skämt, för mig det bästa någonsin, twittrade Rooney, ett meddelande som delades 32 000 gånger på det sociala forumet.

– Messi ser ointresserad ut i kväll!!!, fyllde Rio Ferdinand i.

24 år gammal har Messi redan gjort lika många mål som Real-ikonen Alfredo Di Stefano i europaspelet och är bara sju mål från att slå Barcelonas målrekord.  

-  Vi såg en av Messis speciella kvällar i kväll, det är en gåva och jag kommer alltid kunna säga att jag tränade honom, avslutar tränaren Guardiola.

Kommentera
Kopiera länk
Dela