Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Arsenal vann straffrysare

- 11/03/2009, 23:55 -

Fyra engelska lag till kvartsfinal efter att Arsenal besegrat Roma efter 16 straffar.

Arsenal är vidare till kvartsfinal i Champions League. Detta efter en högdramatisk match som gick till en utdragen straffläggning där Romas Max Tonetto till slut blev syndabock.

Inför matchen hade Arsenal 1-0 med sig från första mötet i London. Ett skadesargat Roma behövde vinna, och inledde matchen bäst.

I den nionde minuten kom Francesco Totti runt på vänsterkanten och passade in bollen, som Taddei släppte mellan benen. Mittbacken Juan dök upp och satte 1-0 till hemallaget. In i det sista var det osäkert om Juan skulle komma till spel, men efter målet fortsatte han att glänsa, som när han bröt Nasri genom att täcka liggande med kroppen. Arsenal stack upp i anfall, men var aldrig riktigt nära att göra mål. I den 28:e minuten höll det inte längre för Juan, som tvingades byta, vilket gjorde att ytterbacken John Arne Riise fick spela mittback tillsammans med orutinerade Diamantoune, eftersom ordinarie mttbcaken Mexes var sjuk i feber.

Matchen blandade slarviga felpass med skönspel, och även om hemmlaget hade de hetaste målchanserna speglade 1-0 matchen relativt väl – både efter 90 minuter och efter två extratidskvartar.

Till slut blev det alltså straffläggning:

Straff 1: Romas Doni räddar Eduardos straff. Romas Pizarro sätter sin starff säkert hårt till vänster.

Straff 2: Van persie säkert till vänster, Vucinic rakt på, Arsenals Almunia räddar.

Straff 3: Doni är på walcotts straff men lyckkas inte rädda. Julio baptista i nättaket.

Straff4: Nasri placerar in bllen i höger hörn. Montella – inbytt minuten innan straffläggning – tar ett litet extrasteg precis innan han iskallt lägger in bollen till vänster.

Straff 5: Denilson mitt i mål. Totti i höger kryss.

Straff: 6: Touré till höger, Doni till vänster. Aquilani till höger iskallt.

Straff 7: Sagna höger. Riise höger hårt, Almunia räddar nästan.

Straff 8: Diaby sätter den något till vänster, Doni på väg till höger. Romas Max Tonetto skjuter över.

Skrivet av: